Zdravím,
Přes střední Evropu se bude zvolna přesouvat k jihovýchodu oblast nízkého tlaku vzduchu zejména ve vyšších vrstvách atmosféry.
po delší době nás čekají významnější celoplošné srážky, který by mohly zlepši půdní deficit alespoň v povrchové vrstvě půdy. (0 - 40cm)
Zatím to vypadá, že bude pršet celoplošně po celé ČR
dle modelů naprší od 10 - 30mm (vyjímečně nad 40, někde i více)
Ve čtvrtek na jihu a východě nelze vyloučit i slabší bouřky
Pojďme o tom debatovat
Diskuse o počasí Celoplošné srážky 24. 4. - 25. 4. 2025
Mám to tam teď zkrouháno na 5mm.
O té "níži" nikdo nic neví a srážky se jen ubíraj.
Samozřejmě slabší bouřky nejspíše jih východ.
U nás ty srážky skoro vymazali tak uvidíme
Peter Sedlák 1
Martin Vítek
klasické hrátky s modelama - GFS ubral, ICON přidal
např. GEM odstřihnul celý SZ
jak to vidí ČHMÚ? MAPA celkových srážek
ODKAZ ZDE:
https://scontent.fprg5-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808...
Vypadá to fakt dobře pro celou čr, ale pak zas tlaková výše a od neděle přízemní mrazíky Taková minima co máme teď 14 dní budeme zase jenom vzpomínat.
No, nejštědřejší za ty dva dny vidim Aladin, ten střílí v Čechách a na JV pěkné sumy, to mu jistě vyjde
Já mám výhled od 12 mm KMA po 21 mm Aladin. Tady duben stejně skončí nejspíš podprůměrný a nejvyšší denní úhrn letos zatím 18 mm, dost slabota oproti loňsku, to jsme dostávali dardy furt.
John Deere
Grindr fakt nee, nebezpečné místo. Zase se tam člověk kolikrát nestačí divit.
Mě spíše udivuje, že to tady ještě pořád visí.
Jinak k tématu. Nějaká šance na bouřky na modelech byla už na noc, kdy ICON DE maloval bouřky z Rakouska v poměrně slušné síle. Aktuálně nicméně většina modelů toto nemaluje, ale přes den se ve výstupech může stát ledacos. Zítra je rozkol mezi Aladin a ICON DE. ICON DE má víceméně pro moji oblast 0mm, Aladin naopak slušnou zálivku.
Modely začaly celkem ubírat pro mě, takže z toho nemám dobrý pocit. Nicméně hodně modelů se liší. Některé mají bouřky už kolem půlnoci, další mají do pátku 0mm, některé mají bouřky pro nás na dopoledne a pak večer, jiné jen večer. Uvidíme já věřím, že na sucho nezůstaneme.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.