MCS co v té oblasti ještě neviděli.
Na duben ale fakt bomba. Je velmi dobře, že se ten měsíc konečně probudil. Minulé dubny leckdy ani klasické bouřky nepřinášely kvůli tomu jak byly chladné.
Diskuse o počasí Bouřky 20. - 21.4. 2025
Nevidel bych to zase na nejakej extrem na druhou polovinu dubna. Nahore je zima , takze se nedivim ,ze to jadro bylo tak velke. Ted uz to bude slabnout vsechno.
Bleskove to uz zdechlo ale dulezite je, ze leje trvale jako krava
Teď už se situace uklidňuje. Hasiči museli během večera vyrážet hlavně do Jemnice, Opatova a Třebíče kvůli čerpání vody. V Nové Říši (u Telče) se vytvořila po silném dešti laguna. Bahno z polí u Nové Říše zaplavilo silnici směrem od Želetavy.
Opatov má po bouřce cca 40 mm srážek: https://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/opatov/ Jinde to bylo kolem 30 mm (viz například Jemnice: hydro.chmi.cz/hppsoldv/hpps_srzstationdyn.php?seq=... ).
V oblasti Jemnice lidé hlásí i větší akumulaci krup.
Francois
Tak jsem si dneska v podvečer myslel, že se sem na Kladno žene něco divnýho, mrak černej jak bota.. a ona tu pár kilometrů od Kladna hoří čtyřhektarová skládka plastů.., omyl no, venku jasno, hvězdy svítěj.. Jinak dneska teda, bouřky moc pěkný..takový ani nemusím..Takže hasiči mají dneska napilno nejen u zatopených míst..prej je ten požár vidět až na cca 100 km vzdálenost, pěkný, uvažujou, že to nechají odhořet.. čtyři hektary a pět metrů výška.. paráda.
Ranní modelová předpověď z ICON DE vyšla perfektně: https://www.facebook.com/photo?fbid=12965410358097... - včetně lokalizace bouřek.
Zajimave jak je to furt silny ten dest, tvl ted to pisu a slupka jak svina
Teplota 13st
Uz toho spadlo celkem dost a dalsi silny srazky jdou, aby to nezaclo delat problemy uz
Na duben na Vysočině opravdu velmi silná MCS s bow echem a supercelami. Tady jen takové zbytky, dorůstalo to a vzdálenou bouřku máme, ale nic extra. Tak jednou za minutu záblesk a jednou za 2-3 minuty tichý hrom, teď už není vidět ani slyšet nic. Všechno podstatné bylo severozápadně od nás. A jinak občas prší, intenzita různá od pokapávání až po silnou, a ještě chvíli to asi potrvá, ale bohužel to není kompaktní, takže úhrn moc vysoký nebude. Ale nebýt lesů kolem nás, bylo by těch záblesků vidět mnohem více.
Francois
Jsem vezl po ránu holky na autobus,, vylezu ven.. a jako by mě někdo pálil za barákem petky... smrad, že se nedá větrat a to jsme 10 km od toho..jo a ta společnost, co jí to patří, se jmenuje EKOLOGIE s.r.o. , skládka neoplocena, nezabezpečena.. zapálit to mohl kdokoli nebo cokoli, když je ve flašce zbytek vody, stačí pořádný slunce a je z toho lupa.. otázka času, kdy to kde blafne znova.. no jinak tady po ránu skoro jasno, +9,6 lehký větřík, zalito a uvidíme ten čtvrtek co bude, aktuál mi to dává po ránu na všech modelech +5 a plus docela srážky.. tak uvidíme, to by se mi líbilo...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.