Nová mimořádná sondáž z Prostějova 18 UTC odhaluje mnohem více energie, méně CIN a střih větru si také polepšil. Vůbec bych se nedivil vzniku nějaké menší organizované skupině/linie bouřek.
Je to přesně podle GFS.. Aladin mimo , má dvojnásobek v predikci (pro Prostějov).. 380j/kg není bůhví co, ale je vidět , že když se sejdou ostatní podmínky, jde to i bez vysokého CAPE.. Teď to pěkně naskakuje u HK..
Už přes 3/4 hodiny diskotéka s neustávajícím hřměním Když to přicházelo, tak to takhle vytrvalé nebylo. Ty původně samostatné buňky nás podjely a vytvořily západní okraj systému. Vše se teď odehrává západní straně. K tomu jen lehce prší
Škoda, dneska to neklapne. No zase nejsem blbej, takže smutnit v dubnu z bouřek asi nn. Spíše ty srážky chybí. Čtvrtek vypadá nadějně, to mám druhý maturitní řez, takže věřím, že v obleku jako naschvál pěkně zmoknu.
Francois Jo já to beru s chladnou hlavou, aspoň ta blýskavice fakt parádní. Mohl jsem za tím vyjet, ale než bych dojel, tak by to bylo daleko na severu. Nicméně i tak super.
Na duben jeto fakt extrém. Jedná se o regulerní MCS (středně měřítkový konvektivní systém, což ale znamená něco velkého). Je tam belké bow echo (takový ten oblouk na radaru). To koupový jádro bylo fakt obrovský, blesková aktivita také. Je to i na léto extrém, natož na duben.