Zdravím.
Oproti původním předpokladům, kdy se čekaly nějaké bouřky v pondělí, to nyní vypadá, že by se něco mělo vyskytnout už zítra, v neděli 20.4.
Především na západě Čech.
Estofex vydal na zítřek stupeň 1., pro Německo a západní Čechy..
,,V plánu,, je slušné CAPE (Aladin dává vyšší hodnoty než ostatní modely) i nějaký střih větru.., plus přízemní vlhkost po včerejším dešti by též mohla konvekci podpořit.
V pondělí by se pak bouřky měly rozšířit o něco více na východ dál do Čech , až k Vrchovině.
Tak uvidíme, pojďme diskutovat..
Diskuse o počasí Bouřky 20. - 21.4. 2025
Francois
Nechápu ten gfs že má Cape sotva 200 oproti aladinovi,každopádně by měl být i slušný střih větru.Bude záležet v kolik hodin to přijde,icon-De tam něco má ale až před půlnocí.ČHMŮ píše že pro vznik bouřek nebude dobrá podpora zítra,bouřky budou vázány spíše na hory.
Tady nic nebude.
Noc na pondělí diskutabilní, ale kdyby aspoň zazněl hrom tak fajn.
Pondělí to mělo být tady, ale střed čr zdá se znovu zvítězil a od rána malují od jihu po SV bouřky, icon aladin MCS.
Peter Sedlák 1
nakonec to dopadne jak miule...vytvoří se linie u KV a těsně před Kadaní to chcípne a bude z toho déšť
stále jsou mizerný podmínky..hold na pořádný si budeme muset ještě cca měsíc počkat - konec května a dále..
Mimochodem CTRA ZATÍM experimentální předpověď nevydali..
btw: jsme těsně na hraně..tak jsem zvědavej
Zítra na krajním Z a SZ nějaká šance na výskyt bouřek určitě bude, tipuji tak 30-40%.
Pondělní večer a noc na úterý vypadala ještě včera modelově nadějně pro Z ale modely ted váhají a buď srážky malují více na východ - ( ICON, SHD, Aladin ) a nebo jsou tu tací, kteří malují čistou nulu pro všechny, jako například - ( GFS, KMA-UM a částečně i Ecák ) tak uvidíme, co s tím modely udělají zítra, ovšem se zdá, že to bude letošní první plošnější bouřková situace.
Horkeypes
Je to roky stejný takže i tohle léto taky.
Nemá to smysl
Zase to začíná hezky, ojedinělý bouřky na Z večer a v první polovině noci, zítra bouřky od Prahy dal na Východ nejdřív a možná ctvrtek/pátek zase jen východ
Neskutečný, dneska má SZ alespoň šanci na něco menšího, zítra 10000% shoda od úplně všech modelů na tradici. Tady je prostě něco špatně, bylo by fajn kdyby nějaký odborník popsal tuhle změnu v posledních x letech. Jestli bude vidět večer alespoň hodně vzdálená blýskavice tak to bude zázrak..
Ondris
No já se možná dočkám už zítra, tak jsem osobně zvědav. Vzhledem k možnostem, které mám, tak plánuji se za bouřkami při nejhorším i přesunout.
No já jsem s první bouřkou optimista. V roce 2019 přišla první až 2.6., takže počítám, že to později snad ani nejde.
Nicméně k tomu zítřku nějaké závěry až zítra. Však je čas.
jack
Naprosto zprzněný článek. Tohle je ostuda sdílet, protože nadpis naprosto nekoreluje s tím, co KOS vydala jako prohlášení na FB. Žádné oficiální sdělení, že se vyskytnou silné bouřky nikde nezaznělo, ale jak je zvykem u mediálních domů, tak pro prvotní šok a nával čtenářů udělají cokoliv. Pak se člověk diví, že česká veřejnost je tak laxní v tom přístupu k oficiálním varováním, když je takovéto mediální domy dennodenně zásobují odpadem. Jedna věc je informovat o riziku, ok naprosto. Druhá věc je ale podání, to je katastrofální.
kuba
žádný vliv to nemá.
SZ nebude mít komplex co za to stojí už čtvrtý rok.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.