No, tak zatím se ty bouřky v Rakousku dělají tak, že budou procházet kolem nás jak z východu tak ze západu chtělo by to v okolí nebo pod Linzem, aby se něco začlo dít, ale času dost
Tady u nás je zataženo, vítr a zima - bouřky asi moc šancí nemají . Jestli to vyjde aladinovi tak tady přejde celá TN beze srážek, snad alespoň dojde nějaký zbytek deště když už se to na víc nezmůže..
Hurec V létě tam budou mít vysoký tlak a my tady o dost kvalitnější bouřky než teď... je potřeba vydržet. To, že tam teď mají hody neznamená, že je to čeká i v létě.. navíc je tam hornatá oblast, takže na bouřky magnet.. Ale prostě klid, ty topovky přijdou později.. až se kvalitní bouřky začnou stěhovat k severu...
Docela mě překvapuje ta zatažená obloha celý den bez deště a že by měla být bouřka se mi nezdá ono nás to vždycky mine , mraků hodně ale místy protržená oblačnost
Aktuálně jak jsem předpokládal vznikla výrazná bouřková linie na spojnici Graz - Kaposvár. Tato linie bouří postupuje rychle k severu (její východní část lehce na severovýchod). Postupně bouřky doputují i k nám, ale intenzita je dost otazná. Aktuálně se na spojnici Sopron - jih Moravy (někam po Nové mlýny) protrhala oblačnost, převažuje jen vyšší patro a oblačnosti přechodně ještě ubyde, takže teoreticky by bouřky mohly mít poměrně dobré podmínky (nehledě na to, že je v atmosféře dost energie, dokonce ještě více, než mělo).