Petr11 Za chvíli by měla být známá i sondáž z Mnichova a Kummersbrücku, ty jsou pro tebe mnohem více vypovídající, obecně bych ale čekal, že na JZ bude více energie než v Praze a i příhodnější atmosférický profil.
To co jde teď ze Švýcarska do Německa, to je ono, nebo se něco ještě vytvoří? Na téhle dráze Estofex nic nemá nebo to ještě tak výrazně stihne zahnout na východ?
Stupeň varování před bouřkami navýšily na severu Rakouska (na druhý stupeň). A výstrahu mají také v Bavorsku (jižním). V celém Bavorsku potom platí také varování před vydatným deštěm, ale ta platí dlouhodobě až do úterý.
In-počasí Ano..Je to tak. Též jsem si myslel, že realita bude dnes jinde než predikce.. že bude výš... Měl jsem obavy z té ranní deky nad Bavorskem, ale rychle se to rozpustilo...
Daniel Moudrý Samozřejmě. Ten systém se teprve formuje a bouřky budou vznikat především na jeho přední, tedy V, JV straně.. Petr11 Vysoké hodnoty i v Pze, zde na JZ by mohly být možná ještě vyšší... Super.
Petr11 To jsou skvělé podmínky, vypadá to dobře. Čím více na sever tím lépe, bouřky stejně budou narůstat k východu, tak by alespoň dostaly Východní Čechy.
Ta obluda byla naštěstí u nás hodně mírná, blesků jsem moc nezaregistroval, zato zvuková kulisa jak na koncertě Necelé 2 mm a ještě není konec, za mně-už by ta bouřková sezóna mohla hned skončit.