Diskuse o počasí Déšť 27.7. až 28.7. a následné bouřky 28.7.-30.7.
Wow, na takové podmínky opravdu nádherná bouřková linie.
Konečně pořádná normální letní bouřka.
Náraz větru 54 km/h, zatím mám 5.7 mm, ochlazení o 10 stupňů.
Nádhera, konečně se zalilo.
Pěkně se blýská.
swan1
Dobře, ale je to trochu rozdíl oproti aktuální situaci, nemyslíte? Hádání s vámi je už opravdu nudné.
Kdyžtak až budete mít čas, tak mi povězte, proč řvete na každého člověka, který napíše něco, co se Vám nelíbí.
Horkeypes
Přesně, již po druhé bez výstrahy a je nádherná bouřka.
jack
žejo. Vítejte v klubu.
Šance už není.
Aidamko1
Ale přeci se nic neděje...ne? Tak to místo spíše rozpadu udělalo dvě lajny a suchý vzduch ve výšce úplně nezabránil. No a co? Ono počasí o tom je, že se pořád sleduje. Není důvod být naštvaný, nikdo vám nenadával a nesesypal se. No taak! Buďte rádi za dvě lajny, bude pršet přeci mnohem víc!
HaMeLeOn14
A jó, citlivka
Dejte pokoj..
Na nikoho neřvu, jen mi vadí nepřesnosti.
Spíš mi vy řekněte, proč neumíte uznat svůj omyl, špatnou definicí..
Nemanipulujte...
To pásmo bylo už v poledne na ty podmínky krásně kompaktní a bylo samozřejmě ve vývinu..
Místo aby to na hranicích chcíplo, jelo to dal a posilovalo a posilovalo..
Teplota s odpolednem stoupá, mraky rostou do výšky i do šířky, slévají se .
Průběh, jak má být..
Už toho nechte, nuda to je, ale s vámi..
Aidamko1
Neblbni, to je unáhlené..
Koukej tady zůstat!
swan1
Napsal jsem: Zatím je to takové neuspořádané, ale jinak je to na ty podmínky velice pěkné.
Samozřejmě, že to bylo ve vývinu, proto jsem napsal "zatím", chápete?
Dobře, tak pro Vás to udělám, abych tu nemusel strávit celý den.
Uznávám svůj omyl, napsal jsem blbost. Stačí?
Aktuálně je z toho krásná linie přes celou ČR, opravdu nad očekáváním.
Tak aktuálně začalo pršet, je tady čelo. Srážkově je to zatím mírné, ale blesková aktivita je dost utichlá a odehrává se spíše 5-7km severozápadně u Kuřimi. Těsně nás to objelo vrchem.
Edit: Srážkově je to nakonec fajn. přešlo podružné jádro a nakonec dohromady 2mm, což je prostě paráda. Hezká struktura, nakonec nejbližší údery asi 5,5km někam nad Rozdrojovice.
Ideální bouřky - škody působí minimálně (hlášeny jsou asi dva spadlé stromy na silnici a železnici) a vláhu přináší na většinu území Být dnes více energie (CAPE), tak by se opravdu zformovala výrazná linie s bow echo, ve kterém by potom docházelo k velmi silným nárazům větru. To se ale nikde aktuálně neděje - v žádném místě ten systém není prohnutý do nebezpečného luku (kde jsou potom ty nebezpečné nárazy větru).
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.