Diskuse o počasí Déšť 27.7. až 28.7. a následné bouřky 28.7.-30.7.
swan1
Zatím je to takové neuspořádané, ale jinak je to na ty podmínky velice pěkné.
Za chvíli to mám tady, vypadá to zajímavě.
swan1
Jo a přesně mezi náma není vůbec nic . Jo a teď to za náma kousek od nás naskočí. Jako píše Martin Vítek tohle je trapárna.
Martin Vítek
která šachta? Jakože ty hnědoúhelné doly? No z jednoho je už jezero a tam ty přeháňky chodí fakt rády, to je pravda...
No klasika podkrušnohoří nic a všichni ostatní hody. Ono se nic nedalo čekat, pořád je tady načasování v koši.
Tak příště.
Klokan
To je ale díra.
Řekl bych, že nás toto nezasáhne, spíše se to při postupu k východu začne rozpadat. Nemyslím si, že při takovém proudění by to dokázalo přežít přechod přes Vysočinu. Tohle je typická západní rallye, která je docela v tomhle riskantní, že se to o Vysočinu zabije.
Tady za dnešek a včerejšek už dohromady 1,2mm srážek, to bohatě ke spokojenosti stačí. Včera a v noci to vyšlo, tak dneska to holt nevyjde, ale stěžovat si není třeba.
ono je ale vtipný, že ta mezera se nejdýl drží v trase hor, kde teďka jsem, ne v bílině a okolí zato čtvrtek tady byl solidní
Už se to blíží a začíná se to pěkně slívat do hromady.
Na ty podmínky jsem to čekal o hodně horší.
Písí
To není pesimismus, to je konstatování nějakého názoru. Kdyby to byl pesimismus, tak to v mém podání vypadá úplně jinak, ale realita je taková, že v Brně prostě je při takovém proudění občas prd, protože tady zafunguje orografie Vysočiny a v oblasti od Rosic po Mokrou-Horákov je stín, neprší moc a východně to zesílí, což se děje celý červenec. Těch situací bylo hodně, kdy nespadlo moc a navíc, ten poslední den s úhrnem nad 5mm byl 9.6.
Takže díky za názor, ale pesimismus tohle není. To bych tady taky nepsal asi měsíc a půl, že nevadí, že to nevyšlo, že to vyjde příště. Je to jen počasí, stěžovat si nemá smysl.
Vyjde to příště a o tom to je, že se nemá házet flinta do žita. Ještě zbývá celý srpen, takže úplně v pohodě ten srpen dopadne lépe.
HaMeLeOn14
Tady píšou, že lepším podmínkám brání suchý vzduch v 5000m.https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pocasi-prutrz-d...
swan1
Pokud máte očička, tak jsem to psal před hodinou, když tam byly ty neslité minibuňky a mezery.
Teď se to krásně slilo do hromady.
Už se to blíží.
HaMeLeOn14
Ale prd..
Už před hodinou to bylo velmi kompaktní, jen v tom ještě nebylo tolik blesků..
Očička mám, ve svém věku už trochu horší, ale mám brýle..
Vy byste měl také asi něco na nos pořídit ..?
Je to pěkný pruh a ranní pesimismus nebyl úplně na místě...
I když chápu, že letos ta bouřková sezóna pesimismu nahrává...
swan1
Tak pro slepé přidávám obrázky.
Zkuste taky přestat rýpat do každého.
Aktuálně tady hezky hřmí, už se to blíží.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.