Diskuse o počasí Déšť 27.7. až 28.7. a následné bouřky 28.7.-30.7.
Peter Sedlák 1
Já doufám že ty bouřky co jsou v Německu dorazí večer sem, protože pro SZ byla ta první linie fail.
na tom severozápadě, ale i jihu čech je díra jak do prdele s těma srážkama. nevyšlo to dvěma koutkům
Peter Sedlák 1
To jezero je u Mostu tady před náma je díra jak prase a ještě je suchá. Si toho všimněte když jde něco na Jirkov. Přesně nad tou šachtou se jo vyhne doprava. Jestli s toho jdou nějaké suché větry nebo co?
U nás se konečně zadařilo Trefilo nás to asi nejlépe jak mohlo. Ještě před příchodem linie nad námi vzniklo jádro, které přímo nad Blanskem vyprodukovalo 2 CC blesky. Na samotné linii už byly k vidění jen záblesky, ale o to ani tak nešlo... Muselo nás trefit jádro, které pár km jihozápadně na radaru vykazovalo i bílé odrazy, jelikož meteostanice v Blansku naměřily 15 - 20 mm. Jinde v okolí, kromě oblasti právě kousek jihozápadně od nás, tak vysoké úhrny nevidím. Mimo přívalák se vyskytly i silnější nárazy větru.
Martin Vítek
Právě a to jezero ty přeháňky tahá přes něj takže Most dostane kulové
Možná si bouřky všímají jak máme zdemolovanou krajinu bez vegetace tak hledají něco lepšího.
Jinak v tom Germánsku to zas špatný není. Teď jen aby to nepřešlo na špatné...
Peter Sedlák 1
Také jsem si toho všiml
Tady co do struktury docela hezká přímá bouřka s poměrně velkým počtem blesků a hromů, ostatní projevy spíše mizivé, většina deště (a že ho celkem moc nebylo - 2 mm) spadla až po skončení bouřky z natažené vrstevnaté oblačnosti. Počasí mi aktuálně ukazuje 21, v reálu je 25, něco by se ještě vyskytnout mohlo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.