U nás zatím ani jediná nespadla to není možné moje oblast vždycky měla dost srážek a teď nic Pamatuju si jak ještě 3-4 roky spatky jsme mívali i 150mm za měsíc a teď sotva 10mm
Bohužel můj včerejší tip mi vyšel - ojedinělý výskyt bouřek a okraj systému z Rakouska Tady taky nic a další šance min do úterý nebude Jinak na chmi.cz vyšlo zhodnocení června, info nejen pro ty, kteří si myslí, že v červnu bylo "zima".
Tak jsme to v noci pěkně schytali. Vitr, kroupy, 35 mm během 10 min. Od te doby bez elektřiny, zničená uroda, popadané stromy. Závěje krup stale kolem. ?
Sice za celou dobu spadlo jen 0,2mm, což je pro sucho přímo lahůdka, ale osobně nepociťuji nějaké zklamání. Otázkou je, kdy dojdou další srážky. GFS teď v posledních výstupech maluje na pondělí přechod linie srážek přes celou ČR i s dost slušnými bouřkami, ale je to daleko. Musíme počkat.
Jinak dnešní minimum nekleslo pod +22°C. Akuálně skoro +26°C.
Se už díváte na pondělí,, ale pozor.. ještě i dnes může vytvořit na východě pěkná bouřka, Cape odpoledne podle iconu přes 1000 J/kg,. Střih větru 15 m/s... Výstraha má být taky.. tak uvidíme. Ten dopolední déšť nedal ani milimetr.. byl hodně slabý. Za červenec 2 mm...
Tak jak jsem čekal tak nepršelo vůbec ani bouřka ... Sucho bude větší a větší ... Další šance v neděli pokud to nezničí Šumava zase ? v pondělí už bude jen na V doznivat déšť ... Pak další bouřky další v neděli jen pak zas nic ... Sucho bude velký to už je teď jasný