Diskuse o počasí Bouřky od 10.7. do 14.7. 2023
Mluvíte o něčem co bylo skoro nademnou
Nebylo to tak hrozný, konečně voda.
Pěknej stroboskop
Kolem toho Uhřínova pod orlickymi h.už toho spadlo raketa.
Šumava teď funguje jako štít stejně tak jako včera Krušné hory. Nepustí za sebe ani 1 kapku.
Na Vysočinu a Moravu nic většího nepříjde.
Jo směrem na sever se občas zablýskne i zde, tak aspoň něco. Takhle situace se podobně jako minulá nevyvedla, ale i tak mě optimismus neopouští. Situace se parádně sledovala, tak pro příště už budu více vědět na co dát bacha. A i když spadlo jen 0,2mm, tak se svět nezboří. Chce to klidnou hlavu.
Aidamko1
Dneska se to Estofexu moc s tím Rakouskem nepovedlo, ale bohužel, tak už to tu bývá zvykem dost často. Jinak mohu se zeptat, kdy v jaký čas se aktualizují modely?
Edit: Už to vidím na meteologixu / Icon-D2 až 00:50
Jinak dle SHD a pár dalších modelů by se to mělo rozjíždět až někdy kolem 2 ranní hodiny, kdy by se měli spojovat jádra v celek a utvořit linii.
Já už mám těch blesku dneska plnou p.....se blyska furt dneska, jinak jsem koukal na řeky a většina je dost vtipná, by v těch Orl.h.muselo spadnout tak 300mm aby se vrátili aspoň do normálu, jako Rychnov 3cm? Tvl to není snad ani možný. Nekde stouplo z 2cm na 12
To se obnovuje takhle z teplotního kontrastu a vysoký vlhkosti, ne?
Protože u nás zima jak v Rusku a během chvilky zas vedro, jak sem foukne teplý tam odtud,kde nepršelo.
Kokos342
Bingo.
"V oblasti severu Olomouckého kraje se vyskytuje velmi silná bouřka, pravděpodobně supercela, doprovázená přívalovými srážkami s úhrny kolem 30 mm/30 minut, velkými kroupami s průměrem kolem 2 cm a pravděpodobně i prudkým větrem s nárazy kolem 20 m/s. Bouřka bude dále postupovat směrem k jihovýchodu směrem do severnách částí Moravskoslezského kraje."
Marco11_
Moc hezké, tak to muselo být u vás docela silné, u nás co si pamatuju tak proud vypadl naposled v roce 2021 při silném downburstu s krupobitím. Jinak ano ta výstraha se "zatím" moc nepovedla, ale šance tu pořád je, že něco dorazí kolem ranních hodin, opět v ten nejhorší čas, ale tak co už.
Máme tu bouřku a déšť
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.