Když nevyjde výstraha stupně 2 a bouřky odpovídají stupni 1, tak to nikdo neřeší. Když ale je výstraha 3 a bouřky jsou stupně 2, tak to hned všichni řeší Přitom předpovědní odchylka je podobná. Jako chápu, že při té vyšší výstraze už třeba něco zruší, ale prostě se to děje běžně a často i jindy.
Diskuse o počasí Bouřky na zvlněném teplotním rozhraní 19-23.6.2023
Lokálně ty supercely byly intenzivní, ale nechtělo se tomu no.
Velká škoda, že dnes už je po všem a už se nic nevytvoří, bude foukat jen vítr.
Možná pár bouřek v pondělí a potom zase nic.
Petr12
Chybná dedukce, extrémní stupeň nebezpečí má neporovnatelně větší důsledky v praxi než ostatní, mraky lidí v pohotovostích, přeplánování různých směn a doplňování stavů, kvanta lidí na nohou, doslova miliony v trapu, energetici, dráhy, hasiči, včera masívní mediální kampaň, doslova celý národ připraven a ono houno, uff to nesmáznete jen mávnutím ruky, kdepak, s mediálními obrazem instituce, která je veřejností placena musíte prostě pracovat, jasně stane se, ale teď ty další 4 extrémní stupně nebezpečí v budoucnu musí být bez chybičky, pak to bude cajk, nepřejte si vědět co si dnes lidé o meteorolozích myslí.
ludvicek
Já stanování na Seči zrušil, jak z bezpečnostních důvodů, tak kvůli pozorování bouřek.
A ono ejhle.
I ta středa, když se nic nečekalo, přešlo jihem slabé derecho.
Červenec a srpen bude mít co dělat, aby dohnal ty bouřky...
Tak to byl dobrej fail no
Nejlepší bylo na tom, že v bouřce bylo skoro bezvětří Jediný co bylo extrém, byla frekvence těch blesku, to jelo jak svi..
Ale ty srážky,tak 1mm
Všechno jelo až za Rychnovem
Tak Kladno a Slaný z toho vyšly naprosto pohodově, blýskavice byla pěkná, hudební doprovod taky, vítr, to už bylo slabší a 5mm srážek navrch.. takže vlastně ideální noc.., aktuálně +22,5 mírný vítr.. po tom dusnu minulých dní, naprostý luxus.. jdu balit, navečer se vydám na cesty..
Já jsem byl včera naprosto v klidu, vždyť ten vzorec se opakuje naprosto stejně již nejméně 5 let. Pokud se letní bouřky předpovídají pro SZ/S Čechy, téměř vždy se dříve či později změní trajektorie daného systému v předpovědi nebo v realitě mimo oblast a/nebo jako v tomto případě je mnohem mírnější. Pokud je předpověď pro tradiční pás, většinou je naplněna víceméně správně. Toto není o náhodě, už dlouho se jedná o evidentní vzorec a zatím jsem nenašel spolehlivou odpověď, proč tomu tak je. Dříve jsme byli zvyklí na jeden systém za druhým, poslední roky počítám bouřky na prstech jedné ruky. O to více mě překvapuje, že někteří uživatelé z těchto oblastí stále tento vzorec nerozpoznali.
Jinak včera pár drobných mm deště a něco málo CC blesků, což bylo vlastně trochu nad moje očekávání.
Nevím, co se děje, že bouřky jsou letos tak líné.
V pondělí nějaká možnost bouřek je, ale jinak nic moc no.
Na bouřky se*e pes, kdyby aspon zapršelo trochu čekal jsem aspoň 20mm a mám 1mm, kterej je už dávno pryč, sice už není takovej hic, ale dusno je pořád. Hlavně že na SZ zapršelo a přeháňky tam čekají znovu.
V pondělí budete mít větší bouřky i bez výstrahy, tak buďtě v klidu
Ka-reel
Máte poloviční pravdu, půjde to do Československa
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.