Já vám řeknu proč to nebylo silnější. Šlo to totiž přes Krušné hory, které v posledních letech nejsou vůbec schopny udržet při životě žádný bouřkový systém. Včera ta situace byla naprosto ukázková. Po 21h se už blíží první bouřky k nám a z ničeho nic se postup úplně zastaví. Dále potom se upíná náš zrak na 2 supercely na JZ Čech. Ty už se pomalu stěhují směr střední Čechy z čehož 1 buňka postupně slábne a rozpadne se. Ta 2 stále si udržuje svoji sílu a míří do Ústeckého kraje. Na západě Čech se to přeci jenom zlomí a tvoří se tu intenzivní jádra, která se pomalu formují do linie. Nicméně ta linie nemá dlouhého trvání a začíná se rozpadat. Supercela na severu už taky mele z posledního a zaniká. Po 4 hodině ještě vzniká linie ve východních Čechách, která míří na severní Moravu. Všechno tohle byly bouřky, které odpovídají 1 žlutému stupni výstrahy. Jen na západě Čech lokálně byly bouřky trochu silnější. Trochu malé ne, když máme zhruba na 40% území 3 červený stupeň! Co je na této situaci nejvíc úsměvné je na tom že, na německo polských hranicích se ty bouřky formují do linie a projdou ráno přes celé Polsko. Z archivní mapy blitzortung to vypadá jako derecho. Ten pás ušel spoustu km a žije ještě teď. Tak co bylo u nás jinak? Já nesouhlasím s tím že by to přišlo pozdě, když vidím v Polsku po 4 hodině takovou formaci. Včera to prostě byl totální fail.
Diskuse o počasí Bouřky na zvlněném teplotním rozhraní 19-23.6.2023
Jo to vzniklo kilometr za náma z 23st, se ochladilo na 22st a byl to nevydanej stroboskop teď už je 27st ,o 4st víc než by mělo být a srážky v nedohlednu, doufejme,že zaprsi aspoň v noci
Situace konec. Krásně zalito, krásné blesky, žádný extrém až na tu bleskovou aktivitu. Mohlo se to více hýbat no.
Ale pořád to má negativum, tentokrát internet.
Své fotky jsem poslal na FB a ihned to někdo upravil a hodil na nějakou skupinu bez přidáním originálního autora. Teď to má více lajků a mám konflikt s lidmi kteří věří že ty blesky fotil ten pán co ty blesky upravoval.
Super
In-počasí
Ano derecho to nebylo. Jen ta lajna na 1 pohled vypadala nebezpečně a kdyby tohle prošlo přes ČR, tak by všichni si nejspíše řekli, jo něco se u nás dělo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.