Diskuse o počasí Bouřky na zvlněném teplotním rozhraní 19-23.6.2023
Hurec
Tak , svým způsobem to extrémní byly vzhledem k tomu , že bylo už po půl noci. To by se jen vidělo, co by to způsobilo, kdybyže to přijde o ty 4 hodiny dříve. A že nebyly dokopy žádné škody ? - To můžeme být jen rádi. Určitě není moc v pohodě , když někomu znící střechu a najednou má výdavek několik stotisíc korun, nebo , že někdo zůstane viset v autobuse nebo ve vlaku dlouhé hodiny, nebo padnuty strom atd. Jsou lidé , jako já, co dojíždí přes 100 km do práce, tak to není jedno, když se něco stane. Já myslím, že je dobré, že ta výstraha i byla, nebo nocovat v nějakém přístřešku na hřebeni Krušných Hor nebo Kekonoš, hoci i u přechodu těch relativně slabých bouřek , by rozhodně nechtěla. Tak kdo ví, možná to někoho nakonec i zachránilo.
mirtschi-Nikol
Proč to melete mne. Mě to nezajímá.
Já hodnotím předpověď, modely a realitu. Nic jiného.
Pokud si přečtěte celé vlákno, tak jsem to tu psal vícekrát, že nejsem ten, kdo chce škody, jako někteří jiní uživatelé. Kteří čekali na katastrofu.
Tak bych brzdil v osočování.
Ondra83
Že nebyl masakr je sice dobře, ale z hlediska předpovědi a pozorování to byl extrémní propadák. Další věc je, že CHMI sklidí zase jen posměch a příště to už nikdo nebude brát moc vážně. Přitom v tom byli celkem nevinně, když se ráno dle mě nechali strhnout estofexem a lovci bouřek a radši tam tu trojku hodili taky. Mně to nakonec hodilo 10 mm, takže ještě relativně super. Taková slabší letní bouřka, na kterou se běžně žádná varování nevydávají.
Tak nakonec všechno silné bylo západneji od ČR, ale i s tím se musí počítat a je to nakonec i dobře. Závidím že v Čechách aspoň něco napršelo, tady nic v noci 22-25 takže paráda. Moravu to tentokrát přeskočilo, kromě Jeseníku a východu. Ještě půlnoční sondaze vypadaly poměrně dobře. A co se tyce chmi, podle mě tam stačilo mít přes den tu dvojku a případně k večeru dle podmínek zpřísnit výstrahu, takhle to bude většině lidem pro legraci a prostě na to budou kašlat.
Ještě se tu brečí ? ?
Z takových podmínek kromě pár SC kulový, v Polsku krásná lajna… nechápu, co zas bránilo.
Takže opět kulový 0, tady v červnu nebude snad ani jedna přímá bouřka.
Jako se jinak dívám na Německo, Hannover, Brémy , je tam rozsáhlé pásmo srážek i na jihu se co to tvoří. Rozhodně má co to dojít i když v slabší podobě, aby ještě něco nepřekvapilo. Hlavní fronta má teprve procházet.
mirtschi-Nikol
Těch pár kapek v noci na sobotu?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.