Ještě že jsem šel spát.
Jako mít 3000+ Cape nic? Masakr.
Modely ukazovaly své, podmínky vypadaly dlouho suprově.
Ale vyžralo to Německo a Polsko.
V ČR se výstrahy ani trochu nenaplnily, max žlutá výstraha.
Jo, modely ať si modelují co chcou, realita je prostě jinde a počasí nejde vždy vypočítat.
Tak možná jindy to vyjde.
Diskuse o počasí Bouřky na zvlněném teplotním rozhraní 19-23.6.2023
Přeji dobré ráno. Tak nakonec přes ten severozápad prošli bouřky docela solidní. Nějaký extrém to sice nebyl, ale nedá se říct, že nic nebylo a na to , že to bylo po půl noci, tak aktivita slušná. Kdyby to přišlo večer o 4 před, tak určitě by byly škody a nebylo by to jen tak bez následků. To, že se to tak nekonalo můžeme být zasa jen rádi. Tu třeba především srážky a silný vítr opravdu není zapotřebí. A kdo ví co dojde dneska, u Mnichova je zasa nějaké pásmo, klidně může nějaká bouřka i když ne supersilná být i z toho. Pořád je sucho a je co se srážkami ( nejen ) na severozápadě ČR co dohánět.
Dle předpokladů zde nic.
Další dějství se bude odehrávat východně od ČR. No prostě klasický scénář
Vyjádření ČHMÚ
Analyzujeme příčiny, nicméně hlavním problémem byla asi mocnost zádržné vrstvy, která dovolila spustit konvekci (přenos energie prouděním) v Bavorsku relativně pozdě. Bohužel iniciace konvekce je při předpovědi bouřek největším oříškem,“ uvedli meteorologové. „Bohužel/bohudíky příroda bude vždy na krok před námi,“
ahojte kdo chce mužete mrknout vypadá to pěkně
https://www.krnov.cz/webkamera-pohled-na-mesto/d-3...
tahle kamera mi příjde víc pestřejší ikdyž neni takový výhled
https://www.krnov.cz/webkamera-pohled-smer-jesenik...
Tak v noci prošly 2 bouřky, ale žádný blízký zásah, do 3 km. Většina bleskové aktivity, ve vzdálenosti 3-10 km. Jedno slabší zesílení větru k 20 km/h, jinak v bouřce foukalo nejčastěji mezi 5-10 km/h. Žádné kroupy. Srážek spadlo u mně v Mostě 8,6 mm a v Lužicích u Mostu 7,1 mm. Za mně to tady byla obyčejná letní bouřka, bez výraznějších projevů. Hlavně že trochu zapršelo a přešlo to celkem v klidu
To bylo hodně vedle od ČHMÚ, přešlo přes nás aspoň jedno minijádro, spadlo 5-6 mm vody, trochu zabouřilo, je zalito na víkend. Vítr absolutní nula, až mě to překvapilo, pršlo kolmo dolů
Samozřejmě lepší než nějaký masakr. Jinak další tropická noc, nadcházející ochlazení za frontou je více než vítané
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.