Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Příliv teplého vzduchu ukončí v noci na zítřek studená fronta

Diskuse o počasí Bouřky na zvlněném teplotním rozhraní 19-23.6.2023

131
# 23.06.2023, 00:52

Tu nás ta búrka obišla doslova o pár jednotiek kilometrov západne, dokonca ani neprší, len sa blýska. Vonku stále nepríjemne dusno a teplo - 23,5°C, bezvetrie.

maximálně hodinu ještě budu čekat ale pak už to opravdu vzdám. poslední šance k obnovení fronty.

290

HaMeLeOn14
Taky mě to zklamalo, největší situace roku, čekám na to několik dní dopředu, 3. od estofexu, červená výstraha a nespadne z toho ani kapka. Alespoň je to důkaz toho, že nějaké modelové podmínky a realita je úplně něco jiného. Alepoň pro příště vím, že ty barvičky a výstrahy není třeba brát tak vážně:)

9

DavidD.
Jestli jsem Vás urazil tak se omlouvám.
Každopádně rozkliknout fotku a podívat se na ostatní stanice, které jsou tam navíc ikonkami zobrazeny, tak na tom opravdu není nic složitého.
A svým způsobem to omezenost může být, bez urážky. Každý jsme svým způsobem něčím omezení. ;-)
Ps: Neboj moje cévky jsou poměrně mladé a pružné :)

8
# 23.06.2023, 00:53

Ještě dodám: já jako dítě (11 let) zažila tohleto: https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3224510-pred-pu...

Hele, to fakt nechcete. Mrtvoly visící ze stromů. ležící všude kolem. Lodě taky visící ze stromů. Ty ztráty lidí byly způsobeny tím, že tehdy začínal hadždž - a na pobřezí čekaly statisíce lidí na lodě do Mekky. Všechny je to spláchlo (varování nebylo vydáno). Milovala jsem svou místní učitelku - tu to zabilo taky. Tolik mé dětské vzpomínky, které mne učinily o dost dospělejší; až jsem měla následně potíže s vrstevníky tady doma.

No, tahle věc skončila rozpadem státu na dva (West and East Pakistan byly do té doby jeden stát).
Takovou má příroda moc.
My byli v samém centru tohohle cyklónu. Naštěstí jsme byli v pevném domě (výsada zahraničních expertů). Takže to jen rozmlátilo okna a poněkud přestavělo nábytek. Poněkud
totálně, tedy.
Zato ty domky místních lítaly vzduchem i s nimi samotnými.
A po cyklónu nebylo nic; potraviny, voda... mrtvé směl sbírat jen někdo (hinduistická nejnižší kasta)... no ano, takhle jim fungovaly ty "antagonistické " víry, když jim do toho nikdo nekecal. Každý se ujal toho, čeho mohl.
A přišla válka.... a civilizovaná armáda nám vykradla byt, "necivilizovaní" místní v bederních rouškách nás přišli navštívit v počtu sedmi bojovníků. Pravili, že doba je zlá, že bychom se měli pokusit odjet a že se budou snažit, aby se nám nic nestalo. Přitom pili čaj v sitting se zdviženými malíčky. Pak odešli. No... v těch letech mi to dost pozměnilo pohled na svět :-)

Není pochyb o tom, že to byl životní zážitek. Jen... nevím, jestli ho mám někomu přát ;-)

33
# 23.06.2023, 00:54

Negan
:D To já si říkám, že se na počasí vybodnu delší dobu :D Jako nevím, tohle je takové, jako když si s tebou někdo hraje a láká tě na něco super... Nevím jestli to má smysl, ale počasí bude takové vždy...

Kdyby tohle běželo v sázkových kancelářích tak kurz pro extrémně silné bouřky by byl třeba 1.12 nebo tak... Prostě s tím všichni počítali...

9
# 23.06.2023, 00:56

Tak pojď aspoň z té Prahy sem. Poslední šance :blesk::D

173

Klokan_0
Jo já rád taky spekuluji, jako o tom ta diskuse je, když je prostě o čem spekulovat a nějak ukazovat svoje teze a hypotézy. Já osobně počkám ještě tak hodinku zda se něco nevytvoří, ale pokud ne, tak to pomalinku zabalím a pokusím se v tom vedru usnout.

HelaS
No to muselo být šílené, já toto zažít v 11 letech, tak bych se z toho asi nikdy nevzpamatoval. Nicméně díky za tenhle příspěvek, protože to ohledně pozdější politické situace vysvětluje dost.

1270

Jo tak vážně nás to všechno vesele obchází :D.

JIH
6
# 23.06.2023, 00:58

Klokan_0
Možné to je. Podle mě ale i ten ocásek pojede ve stejném rytmu, jako celá ta vlna srážek v Čechách. Do rozbřesku je ale pořád času dost, kdy se byť i jenom přeháňky mohou vytvořit, a proto to nejspíš bude jistit deštník;-):D

# 23.06.2023, 00:58

Negan
Největší situace roku :D vy víte co bude za měsíc v červenci či srpnu ? Jaké budou podmínky ? tvl tyhle závěry ukňučený :D

# 23.06.2023, 01:00

Při přechodu z KH to nic jiného nemohlo udělat než shelf. Pěkně na něm zesílil vítr.

Nic jiného už nebude, energie sežraná. Den se vydařil.

# 23.06.2023, 01:01

Pres nas prosli 2 bourky ta prvni byla supercela od Domazlic s krasnou bleskovou aktivitou ta posledni byla zdechlina od Nemecka ale na nejvyssi stupen vystrahy to fakt nebylo

33

Peter Sedlák 1
Tak je super, že jste spokojený aspoň Vy. Konečně se dočkal SZ...

10

Doizer
Očividně jsme omezení oba když ti říkám že jsem to hledal i podle těch stanic a ukázalo mě to max 29 stupňů omluvil jsem se ? a jestli se tam rapidně ochladilo tak jsem prostě reagoval pozdě ? tím to hasne nepotřebuju aby mě tady skolil strejda z horní dolní teď budu moudřejší . Přijde mě že teď chceš akorát nahonit ego snad se ti bude lépe spát ?✌️

306
# 23.06.2023, 01:04

Klokan_0
Spodní šipku bych namířil na střed republiky a ono se to pak stočí za Vysočinou na SVV, ale hlavně to tam začne samostatně vznikat. SZ část Vysočiny by to mohlo štrejchnout stejně jako ten V JČech, nic složitého, počkejte pár hodin.

306
# 23.06.2023, 01:07

DavidD.
Chlape najeď si na odkaz a klikni na mapu a uvidíš aktuální teplotu (před hodinou) a samozřejmě časem se ochlazuje
https://www.zamg.ac.at/incaanalyse/

1270
# 23.06.2023, 01:09

am96
Peter Sedlák 1
Prosím totálně o ničem je to :!!:. Vše nás ukázkové obešlo. Ani 5mm nedáme do rána.

33
# 23.06.2023, 01:09

Ten princip modelů a obecně předpovědi počasí je takový, že se nedá věřit zcela ničemu, i když se to tváří jako jisté nebo velmi pravděpodobné...

10
# 23.06.2023, 01:10

Yurri
Ne fakt to jsem do teď nevěděl ? nebude už u tebe takove sucho že bude potřeba pohrabat listí a suchou trávu ? Aby ses nenudil ?

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.