Diskuse o počasí Bouřky na zvlněném teplotním rozhraní 19-23.6.2023
No tady po včerejšku pěkné dusno, takže pravá letní atmoška. Uvidíme jak se to bude přes den vyvíjet, tady stále z let minulých věřím, že v noci něco aspoň okrajem dojde, věřím GFS. Tak snad to bude úspěšnější jak 2mm ze včerejška.
Jinak doufám, že na SZ to přinese konečně vláhu, moc mě těší, že tam pořádně sprchne. Snad i tady. Podle mě dojde nad Vysočinou v noci k nějaké konvekci a přiroste to od jihu. Není to nemožné, viz. Estofexova “2”.
Aidamko1
am96
Ještě v úterý bylo na středu předpovídáno "klid zbraní" a nakonec to máme se dvěma zálivkami, takže ta předpověď je prostě nejistá. Klidně to může přijít jako včera už v 5 odpoledne nebo taky až později. Já bych chtěl dnes odpoledne na zahradu, to jsem si právě plánoval včera, ale nešlo to, bylo už jasné, že přijde zálivka.
Myslíte že by by se mohlo stát že by se večer ta bouřka odklonila na jih ? Konkrétně na Jindřichohradecko ( Omlouvám se za neodborné výrazy). Chtěla bych něco pěkného vidět ale ne jako před 2 lety nám vítr vyrazil okno to bylo den po tom tornádu na Moravě a už jsme se chystali do sklepa
Takže takhle icon eu. Jeden model agresivnější než druhej tykokos.
No bude to dobrý. Má to přijít kolem půlnoci nebo po ní a má to být při obrovské síle.
Brezi
To hlavní by mělo zůstat v SZ polovině Čech, pak zase obloukem přes severní části republiky na S Moravu a na SV, kde zase zalije. V druhé půlce noci určitě něco vyroste i od Rakouska, ve Slezsku by se to mohlo spojit, ale na JH by nic z toho dorazit nemělo, ale může se to rozšířit od Rakous, v těchto podmínkách to probublá kamkoliv - 50km žádná vzdálenost, spíš by mohlo zalejt Znojemsko a V část Vysočiny (Žďársko+Třebíčsko), třeba budu mít na zahradě 15 mm a o 3km v MB jen 5 mm, to by bylo moje přání, včera se mi to splnilo dokonale.
Tak jak to tady čtu ty poslední dny, tak dle veškerých předpokladů, by sem měla večer asi přijít bouřka. A i s deštěm. Předpověď srážek je teď aktuálně 27 mm. Při poslední, trochu normální bouřce, napršelo během cca 3 hodin, 63 mm, ale to už je 2 roky. A nestalo se nic. S největší pravděpodobností, jestli budou ten večerní systém, doprovázet nepříjemné projevy, tak při těchto situacích v minulosti, dostal slušný zásah hlavně Karlovarský kraj a sem už to přijde většinou se slabší intenzitou. No realita může být jiná. Uvidíme večer
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.