No mohlo by nás v noci něco okrajově trefit, nejlépe beze škod. Bude každopádně celkově zajímavé sledovat ten vývoj. Včera to tu u nás byla nějaká parodie na derecho, bylo vidět, že ta severní část systému už spíš jen přežívala. Výsledkem bylo 1,8 mm a hromů bych napočítal na prstech obou rukou, což je nic moc tedy..
No Aladin, ICON-D2 a GFS něco i semka malují, ale to nic znamenat nemusí. Nevím co si o tom myslet, asi bych spíše řekl, že nás to vezme taky okrajem, nebo nás to severně mine. Pokud tam tedy něco nevznikne nad Vysočinou a severem Rakouska.
Uvidíme jaký bude vývoj. Btw, polák zítra propaguje kousek FV nad Moravu. Jeho výstupy ale neberu vážně, není znát o co se opírá.
Aldan My jsme stanování domlouvali na návštěvě na Nový rok. Vzhledem k vytížení některých mých kamarádů to jinak nejde. A pak to prostě buď vyjde nebo nevyjde. Takže trochu Kubovi rozumím, ale asi bych to dnes radši odepsal.
ludvicek Je fakt, že taky mám domluvené srpnové stanování asi od únoru, prostě vytíženost, tak se to musí domluvit, kór když se člověk stěhuje v mezičase a další pracují, či studují.
Ale jako při takové předpovědi, to je hazard se zdravím!
Tak od toho jsou ty výstrahy - aby člověk trochu upravil své plány. Když po několika letech v této oblasti platí nejvyšší, extrémní varování, tak je logické si plány upravit.
Jo pro ten západ s severozápad to vypadá nebezpečně.. Icon-de to pomalu furt šoupe víc a víc na západ. Jen má furt jednu buňku na tom jihozápadě jakoby supercela. Jakmil i tu smaže tam myslím, že na jihozápadě můžem být v klidu. Ale z tý buňky jde divnej pocit má jí tam od včera..
Předpokládám že mezi 11 - 12 dop. ČHMÚ zvýší výstrahu..už není na co čekat... jen by mě zajímalo, jak funguje takový výstražný systém pro hasiče Oni musí mít nějaký data z ČHMÚ nebo mají i z jiných organizací?
Aidamko1 Rakušáci mají bouřky jen ojediněle, ale díky energii prudké, hodně toho vysají ty Čechy, ale skoro ranní bouřky mám rád, většinou jsou škody minimální, jinak fantastické teploty jak v noci, tak ráno a celé dopoledne, tohle miluju, jasně odpo je pár hodin dusno, ale i ty večery luxus, dnes tady má být max. 26, což je pro mě ideál, samozřejmě nemusí být takový dusák, ale ten nikdy dlouho nevydrží, tady ne.
Před chvíli se přepočítal ECMWF, tak na Windy koukněte. Vykresluje hodně podobně jako ostatní modely, jen na Moravě (kromě severní části a Slezska) nepočítá s ničím.