Diskuse o počasí Bouřky od 20.5.2023 do 23.5.2023
Dneska to asi bude lokálnější než včera, střih větru skoro nulový
No upřímně je to teda bída s těmi bouřkami. Dnes to vypadá na stacionární bouřky někde ve zlínském kraji, kde z toho nebudou mít asi největší radost. Tady u nás bez vlivu orografie máme 0% šanci na nějakou bouřku Je ale škoda, že tomu něco chybí, třeba zítra modely ukazují parádní podmínky, ale bez toho spouštěcího faktoru to bude zase jen ojediněle v kopcích. Jediná šance je asi v úterý, ale to se ještě uvidí..
Taky mě to překvapilo.
Je pravda, že v jedné bouřce na horách může napadnout hodně, ale výstraha?
No uvidíme, já bych si spíš počkal na ten úterek, vypadá to zatím dobře.
Tady zatím pár cumulků.
Tady je nočním dešti také dusno, ale hlavně narozdíl od včerejška je už teď pomalu +25°C, takže teplotně je to celkem rozdíl. Dle vyjádření KOS bude dnes více bouřek hlavně na Moravě (patrně díky nočním srážkám a vlhkosti z nich a CAPE) a pak také v horských oblastech na severu. Budou to však neorganizované multicely s pomalým pohybem, takže riziko přívalových dešťů je právě to, proč je vydána výstraha.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6242079263...
Kokos342
čím je to focené? Podobné snímky mám v atlasu oblaků z roku 1920...
dnes to budou takové ty buřiny, kde vzniknou tam se i vyprší.. čhmú asi reagovali na aladina a icon.. icon tam v jednom běhu má pro mě 23 mm, aladin i více. Jinak ještě k aladinovi, je vidět pokrok v modelování srážek...
Teplota už vylezla na 24.5°C, Vlhkost 52%, Rosný bod 13.7°C. Pár kupiček nad Železnými horami.
Zde ještě něco od Meteopress.
Dnes tady zase klídek, 23°C 50%.
Vypadá to, že tady bouřky jenom v úterý od rána do odpoledne a možná ani ne. Icon nějaké výraznější úhrny dává zase od Prahy na jih. Tak aspoň ať něco je.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.