Tady postupně zesilující vítr a zima pod 20, k Rakousku začíná hrmět, ale ten vítr to srazí dolů spíš na J Moravu, raději jsem zalil, vítr že svištělo kolem komínů.
Tak tam nemá smysl vyrážet. Viditelnost 0 0 prd https://www.ceskehory.cz/web-kamera/kozakov.html Dnes to vidím na pozorování doma a počkám si co udělá vítr v kombinaci s naším hlubokým údolím.
V Ostravě podruhé v týdnu kroupy, tohle byla ale daleko silnější bouřka, hromy blesky několikrát v blízkém okolí a super docela dlouhej přívalák. To muselo hodit dost mm, jsem zvědav.
Jedna predfrontalni bouřka mě minula o kousek. Hlavní dnešní systém se valí na jižní Moravu, zdá se, že mě to opět mine, energii zřejmě vysala blízká bouřka, hodně se i ochladilo. Ale třeba ne, po půlnoci budu moudřejší. Zalito mám.
Patrik Josiek Jak se tak dívám, už kvete...a na Přerov se to pěkně valí. A aby to náhodou neminulo jde č. 41 a 43 pěkně do kříže. Hlavně aby to ta 41 nepřefoukla a nestočila to na Zlín
Prší zase a pěkně . Je to poslední déšť této epizody, jelikož výhledy jsou již poněkud sušší, ale zase díky bohu konečně taky aspoň jednou chladnější. Musím se rozloučit s touto srážkovou epizodou. Bylo mi ctí . Teď už je jasný že pokořím 140 mm srážek od pátku do pátku. Je to na mojí suchou oblast fakt hodně. Však celý měsíční průměr je 64 mm a spadlo víc než 2x tolik za pouhý týden. Když byly suché roky, měl jsem deprese, brečel jsem a hrozně moc si přál, aby tu taky jednou opravdu dost pršelo. Dočkal jsem se, hurá . A kromě toho jsem zažil silnou supercelu s pěknými kroupami.
Středeční večerní bouřka, která nakonec přesáhla až do včerejších ranních hodin, byla letos zatím suverénně nejlepší bouřkovou situací v naší části. Dnes již o něco klidnější průběh, zpočátku silný vítr, nyní trvalý intenzivní déšť a jeden CG blesk