Aidamko1 ale ty modely... SHD jinde Aladin jinde GFS jinde atd.. bude to asi masakr.. dal bych extrémní stupeň od prahy po západ Moravu.. z důvodu toho že modely jsou nakloněný spíše k tomu že to projde středem ČR a následně vláček bouřek/supercel od jihu směr S-SV..
charlie Vypadá to hezky, ale možná o to je to míň pravděpodobný?
kuba Tak ty západnější regiony asi už víc než déšť čekat nemůžou. Potom jsou vtipný ty výstrahy. Docela by mě zajímalo, zda by se našel někdo v ČHMÚ, kdo by měl odvahu příště tu výstrahu zúžit a vynechat některé regiony, kde je to bouřkám málo nakloněný.
aura_33 Můžete mi říct jak podle vás měli v ČHMÚ tak dopředu vědět kudy půjde bouřkový komplex? To nelze jen tak říct ani několik málo hodin dopředu, ale oni musí vydávat výstrahy s předstihem. Je snadné kritizovat v téhle fázi, ale ta výstraha není nijak zásadně špatné. Bouřky jsou východněji jen mírně.
V noci na dnešek byl přechod bouřek úplně mimo nás, respektive se všechno rozpadlo, pouze nad ránem slabý déšť s úhrnem 0,8 mm. Dnes v noci si to nejspíš vynahradíme.
ota Já narážel na ten SZ, kde výstraha platila už X krát a nic tam nebylo. Možná stačí jenom nějaká typizace těchto situací (databáze, statistika) a potom je už zbytečný vydávat výstrahu na silné bouřky pro SZ.