Venku se příjemně ochlazuje, začíná padat rosa... bude trochu chladnější noc. Vše zalito, nedalo se jinak, spadly dopoledne jen 3 mm. A zítra opět sucho a vedro. Jdu spát neboť už špatně vidím a pletu si světové strany.
No musím uznat, že na radaru jsou spíš jenom oranžový barvy a teď to možná začíná i slábnout. Směr je v západní části systému čistý sever a v té východní SV. Jestli to teda začne slábnout, tak potom nechápu tu výstrahu ČHMÚ. Já jim věřil, ale nakonec to sami popřeli a zdá se, že ta původní výstraha asi nevyjde. Přitom v tom původním textu bylo napsaný, že bouřky budou i na SZ. Je v tom zmatek.
Ale zdá se, že se vytváří bow echo ve střední části, takže možná nárazy 90 km/h?
Tak chvíli přívalák, silnější vítr, ale asi jsou tu nejnebezpečnější ty blesky, to jsou ohně co to lítá po tý obloze Vypadá to na minimálně hodinu bouřek
JUGOCV Je to nevyzpytatelný, teď jsem si vzpomněl na ten obrázek od charlie a možná se ještě ráno vytvoří úzký pás se srážkami nad 50 mm směrem od Prahy na sever.
Už se to roztahuje jako vějíř, více se ten oblouk pokládá, než byla predikce.. Tady začíná pršet a snad toho moc nenaprší , doufám...Ten střed oblouku míří na S, ovšem cca někde pod Prahou se to může zacit stáčet více k SV..
Pointa celé této bouřky bude asi ta, že velikost neodpovídá síle. Prostě ohromný bouřkový koláč, ale jinak se neděje nic dramatického. Ty blesky bych věřil, to může být nepříjemný, když jich je hodně do země.
Kokos342 Ještě nespím Ano, jde si to středem ČR, přesně jak jsem tipnul Zajímavý je nový příspěvek na fb chmi. Zítra možná červená no a hádejte kde no asi Valašsko .
No zdá se, že kousíčkem nás to trefí, tak snad to vyjde. Já mám tedy pocit, že nás to trefí. Jinak zítra to bude mordor, takže jak četné supercely, tak i nějaký komplex.