Diskuse o počasí Bouřky 16.6.2022
Rarach
U nás je ta půda tak tvrdá a suchá že to ani ty slepice nevyhrabou. Mažná zbiječka
Martin Vítek
Ať si hrabou jak chtějí, ale trávu musí navečer škubat a na plot sedat. To pak ráno pršívá.
Mimochodem velká škoda, že jsem to včera navečer nevyfotil. Nad ovocnými stromy spousta takových nějakých zvláštních hmyzáků co vždy vylétla kousek výše a pak padala, vylétla, padala a tak pořád dokola.
Když slepice navečer škubou trávu a sedají na plot, ráno pršívá, rovněž když kohout večer dlouho kokrhá; neprší- li ten den, tedy prší druhý den. Když prší a kohouti kokrhají na bidle, bude hezky. Když se sletují komáři a "hrajou" si nebo štípají, bude třetí den pršeti; podobně prší, když žába vyleze z díry a leze ke stavení (o Rarachovi ani slovo ) nebo když vrána přilétne ke stavení. A když se koně potí bude pršet.
Jo a jdou li slepice daleko od stavení bude drahota. Jo a bacha na krtky. Ty nechat být a nezašlapávat!
No a já mám ještě vypozorováno, že blíží-li se nějaká čina, která má přijít v noci na pastvině před tím začnou bučet krávy o kterých člověk jindy ani neví.
Tak tady sucho a sucho už od jara. Pořádný déšť či bouřka nebyly celé jaro a dosavadní léto. Možná jedna. Na jaře to šlo vše přes J a JZ. A teď v létě J a JV, V. Když už to jde k severu, tak jen v Čechách ta první vlna a druhá jde na V Moravy. Skoro každá fronta nás přeskočí..
SZ Moravy a Jeseníky fakt mimořádně suší - jestli to tak půjde dál, bude to tady horší než 2015, 2018 atp
Snad už začne pravidelněj pršet. Třeba dnes ?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.