Diskuse o počasí Bouřky 30.7. - 1.8.21 + silný déšť 1.8.21
Aidamko1
Ja mám zase na In počasí 37 mm A teď se rozhodnout co je pravda, jestli 5mm co má ICON D2 nebo těch 37 mm podle in počasí . Ale podle mě je fakt hloupost sledovat ty modely každou chvíli se to celý všechno mění. Jak se tu psalo víckrát nejlepší je radar nebo satelit, popřípadně výstrahy jak už od ČHMÚ tak od Extofexu. A za mě funguje se ještě dívat na počasí, jelikož mi to vždycky vyšlo
Insignia opc
Pred pul rokem jsem byl s kamarady na "cundru" od pramene Krounky po soutok. Dva dny, snih, dost vody. Krasna krajina... Ale!
Novohradka, Krounka a Žejbro (které tece vesnici kde bydlim) nemaji na svem toku zadnou slusnou retenční nadrz, přehradu, poldr... Proste nic! A pak v povodi techto rek 2x za sebou slusne naprsi a je z toho 2-3. SPA.
Potreba zadržet prival vody je velka. Udoli Krounky je krásne, v Kutrine jsem zazil dva skautske tabory. A v obou pripadech vyplavené...
panaček
Myslim, ze ruzna povodnova opatreni jde delat rozumne, i s ohledem na krajinu a prirodu. Bohuzel, bez nejakeho zasahu/úpravy se neda nic postavit.
Dnes jsme radi za vltavskou kaskádu, dlouhé stráně jako spickovou MVE. Jezdí tam davy lidi na exkurze, jake je to uzasne technicke dilo. Myslite, ze tehdy lide okolo nerikali to same jako vy? (je to hruza, prasarna, devastace prirody?)
Estofex 3. stupeň pro celé Slovensko, pro Moravu 2. Ale modely se můžou mýlit a posunout to o pár desítek km vedle... To asi zítra nebude pěkné...
Máte bohužel jiné názory mluvíte jak se vám to hodí před chvílí že je pravda devastaci krajiny.. Za chvíli jiný názor.. Už se nedá nic dělat.. Příroda nám všechno vrátí..
Insignia opc
Co se tam staví? Nějaké vodní dílo? Já jsem taky zastánkyně co nejmenších zásahů do krajiny, na druhou stranu, některé věci jsou potřeba. Tato krajina je dost hustě osídlená, všechny řeky nemohou být v úplně přírodním stavu (výrazně zmeandrované s rozsáhlým záplavovým územím). Ale v místech, kde to nevadí, bych určitě přírodní stav ponechala. Jinak ale i krajina citlivě ovlivňovaná člověkem může být funkční a velmi hodnotná.
Podívejte se stavba Kutřín.. Zničí se velká část údolí krounky.. Padne nejhezčí Tábor v ČR..
Bohužel.. Některé pozemky vyvlastnění lidé to prodat nechtěli... Určitě se dá pochopit opatření proti povodním.. Ale když vám dají za pozemky prd, ve finále vam vyhrožují věčným břemen.. Kdyby nebyl zákon veřejné prospěšna stavba.. Nikdy by nic nebylo.. Ale je to na dlouho povídání.
Proč vás zajímá odkud jsem??
Miriam
Jedna se o hraz bez staleho zadrzeni, ktera v pripade privalu vody zadrzi krasnych 3,5mil m3 vody.
Ano, vykaceji cast lesa v udoli, dojde k úpravám koryta, mostu. Tabora Barrandov nad poldrem ani Silinkova dvora pod se to nijak nedotkne.
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/poldr-krounk...
https://sindlar.cz/krounka-kutrin-vystavba-poldru/...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.