Diskuse o počasí Bouřky 30.7. - 1.8.21 + silný déšť 1.8.21
Jinak předběžný Estofex
https://www.estofex.org/cgi-bin/polygon/showforeca...
Ale už mě to počasí poslední měsíc fakt "sere" tady u nás na JV "imrvere" tropy,jo taky něco napršelo a to tornádo je velice smutná kapitola sama o sobě,kdy toto nechutné počasí skončí?,to přeci není možný aby měsíc v kuse byla ob den výstrahy na silné ,ty bouřky co tady řádili poslední měsíc ,tak to tu nebylo snad za 5 let dohromady.
Vytáčí mně takováto předběžná výstraha pro orp roznov
Místy vydatný déšť s úhrny kolem 50 mm. V oblastech se silným nasycením povodí může docházet při srážkových úhrnech 30 - 40 mm a více k výrazným vzestupům hladin ...
Jaké silné nasycení povodí ????? A přitom hydro předpověď předpokládá až do pondělí úroveň sucha. Levá ruka neví, co dělá pravá..
No nové výstupy modelů opět potvrzují nedělní lijavce na Moravě a přitvrzují i ranní bouřky v sobotu v Brně, takže jsem fakt zvědav co bude. Koukal jsem na výstupy všech modelů a potvrzují moji myšlenkovou dráhu, že na Moravě bude bouřek dost a budou pravděpodobně(nezaručuji to) i v sobotu ráno. Počítá s tím i ICON.
Ta neděle moc dobře nevypadá, u Rakušáků jsem takový extrém pro naše území dlouho neviděl. Navíc celkem velké území a docela bez pohybu
https://www.zamg.ac.at/cms/de/wetter/wetteranimati...
jack
Vždyt se nám od toho tornáda všechny pořádné bouřky vyhly západním obloukem. To co bylo od té doby lze považovat za normální bouřku, která u nás škody nepáchala, ty horší systémy procházely jiným pásmem republiky. S tropy souhlasím, i když - ty teploty nejsou nějak závratně vysoké, často mezi 30-31, bývají vlny vedere s 35+ (ty letos nejsou), jen pocit hnusu zvyšuje prostě vlhkost a dusno i přesto, že jsme momentálně srážkově nejsušší místo v ČR
No a na víkend jsem zvědavý, no pochybuji že celý probouří a proprší, ale hlavně se snad pak ochladí na normální letní teploty a pár mm deště bude jako příjemný bonus.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.