kuba
Bude to ale oddych od loňského sucha, které tu panovalo, prostě tu silné bouřky asi nebudou, jenom skřítci.
Diskuse o počasí Teplotní rozhraní od 7.7. , bouřky, místy i silné bouřky.
Aldy1977
Já jsem na dovolené ve Frýdlantu a sucho tu máte teda pěkné. Práší se i na horách, potoky skoro vyschlé. Bouřky chodí jen přes střední Moravu a stejně to bude i dnes. Alespoň mě příjemně překvapilo, jak po tom brutálním pařáku přes den se na noc krásně ochladilo.
spurdo
Bylo to teda pěkné noční překvapení. Taková klidná letní bouřka bez větru. Ty Cg blesky byly ovšem drsné, dokonce byl nejbližší úder blesku ode mě za několik posledních let. Kdy udeřil do kaple vzdálené asi 50 metrů. To jsem skutečně nadskočil. Každopádně to tady dalo krásných 16,2mm.
Pražáci mají své odborníky a ti to dnes po deváté ráno vidí na dnešních a zítřejších 50mm srážek, bouřek, a krup, a pohromu v Praze..https://prazska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/6280-na...
Tak model cosmo Tedko nově dává to nejhorší na západ Čech a středních Čech, možná to tak nakonec bude protože i tady na západě se vyjasnilo a bude nejspíš víc energie než se očekávalo.
To co je teď ve švýcarských Alpách ten pás bouřek by se měl spojit s dalšíma v Bavorsku a na západ a do Čech by měl dorazit velký komplex
Jo celá JZ a Z polovina Čech, jsem zvědavý co dojde sem na SZ.
Kapitán Exner
Podle té ikony DE by mělo dost dorazit na SZ.
Nojo předpovědi a estofex nejsilnější Morava a přitom všechny modely nejsilnější Čechy.
Tak situace se opravdu vyvíjí dynamicky a Ecák dává bouřky i pro SZ a ten směr postupu v jižním Německu tomu dává za pravdu. Takže opravdu ten kdo tu psal jak SZ nic mít nebude se spletl... Tak jsem na to zvědavý. Tentokrát to přijde v super čas, že si člověk udělá svojí práci a večer se bude zabývat bouřkama. Žádné ponocování jako když to chodilo v 1 ráno. Ideální.
Zdravím, hezký den přeji. Když chci nějakou tu lepší bouřku zažít a něco pofotit, kde by se měl člověk vybrat? Aktuálně podle radaru něco jede na západ Čech, tak zkusím směr Plzeň a Domažlice. Nebo raději jet na východ směr Pardubice , nebo Žďár nad Sázavou a počkat na něco tam? Zasa pravda, dlouho do noci se mi nechce čekat jen kvůli bouřkám, aby mi šli domů i spoje.
Z předpovědi z 10:00 mají psané extrémní ⚡a zvedli úhrn z 50 na 60mm, asi se jístí, snad budou škody co nejvíce mimo obydlenou část...
https://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/vys...
Nová výstraha
A my si to teda kua užijeme... až do 10.7. do 00hodin...
ach jo.. asi se odstěhuju
Výstraha zvýšena a ty oblasti jsou tradiční pás. Tady ale furt nízká, paráda. Nevěřím že nebude nic a ani že bude jen malá bouřka s vydatnějším deštěm.
Celý to je západněji než mělo být.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.