Bude to silné vole takovou sílu to ukazovalo ve čtvrtek na Moravě, a víme co přišlo fuj já se těším akorát tak na blýskavici jinak na nic.. Uvidíme třeba tady zas těm hrůzem unikneme
Toto rozhodně nepřeju nikomu, vypadá to opravdu špatně (podle obrázku může být klidně plná krup) ... Snad se to ještě zmírní. Samozřejmě doufám, že ani u nás nic strašného nebude.
Miriam SV, přímo přes Vysočinu, doufám že to zmírní Kokos342 Já se bojím že to bude podobné jak v noci z 18.8 na 19.8.2017 Tehdy to vzalo celé jižní Čechy a dostalo se to i k nám na Pelhřimovsko, do rána nám to zničilo úrodu, prý sousedi říkali že padaly kroupy o 4 cm a foukalo až 90 km/h! No nic jen sem tak trochu odbočil do minulosti... Čekám u nás něco podobného už jen podle toho Ecáku
Tutugon Ano, tehdy to šlo přesně týden po té extrémní situaci 9-11.8. Takové škody jsem ještě nikdy nezažil, vítr jak blázen, přívaly vody a velké kroupy a hlavně velice silné(pravděpodobně nejsilnější v historii) bow echo. Ta situace 18-19.8. nás minula.
Tato situace bude plná microburtsů, macroburstů a možná i lokálních povodní.. No bude to mazec.
Aidamko1 tipnes dráhu? bude to stejné jako to bow echo které letos šlo přes Čechy nebo to půjde západně? protože sem Koukal na podmínky a tentokrát by měli být stejné jak na Moravě tak i na S Čech od Prahy nahoru takže by to mohlo mít obrovské rozměry ten komplex
jack Doplním, že i naše sousedka (ročník 1938) nic takové nepamatuje také. Vzpomínala v pátek na všechny bouře co zažila, ale něco podobného zažila prý jen v roce 1976 a 1992, kdy v létě zasáhla Brno dvakrát velice prudká bouře, která strhávala střechy. Bouře zasáhla hlavně oblasti Lesné, Soběšic a Černých Polí, kde způsobila velice výrazné škody.
Rozhodně se nezlobím. Položil jsi slušně otázku, tvé svaté právo.
Kokos342 Dole je obrázek s trajektorií.. zelená značí derecho v noci na čtvrtek 10.8.2017, červená bow echo ve čtvrtek večer a v noci na pátek 10/11.8.2017 a poslední modrá značí derecho 11.8.2017...
Kokos342 No zkusím najít nějaké snímky, ale myslím že to došlo jen na sever Vysočiny možná ani to ne spíš na úroveň Havl. Brodu Zjistím si víc informací...
Aidamko1 tu modrou si pamatuju .... v Bohuslavicích nad Metují sem viděl jak to rozseklo betonový sloupy vedení a odneslo 5 barákům střechu i s podkrovím pfuj