spurdo To rozhodně, to neodporuji, ale celkově se mi zdá, že nakonec ty bouřky zůstanou mimo moji lokalitu. Uvidíme, ale pokud se zde něco bude dít, tak ECMWF a ICON opět na výbornou. Minulý týden pro nás skvěle předpověděli všechny bouřkové situace, tak uvidíme co dnes.
spurdo Tvořily nebo přicházely? Je pravda, že v ten čtvrtek jsem sledovala pouze situaci na JM, ale zde se, pokud se nepletu, nic netvořilo. Vše šlo z Rakouska.
kuba Sice to jde rychle, ale na čele komplexu bude asi silný vítr a spadne i hodně vody během chvilky. A potom tam je obrovské pásmo oranžových odrazů, ze kterých se i blýská, to bude přecházet déle a z toho by mohlo dost napršet.
To co jde na KV kraj mi přijde, že se to nějak otáčí doleva a má to nějaké supercelární rysy. Připadá mi to tak podle družice, že se v té části ta oblačnost točí a jde to víc na sever. To jsem zvědavý, co z toho bude.
Peter Sedlák 1 Zkoušel jsem fotit ale mobil to dělá světlé hodně, podívej se pár příspěvků zpět někdo tu dával foto bouřek kolem Mnichova, tak taková tma, totál