Diskuse o počasí Bouřky 19.6. až 25.6.2021, postupně i silné/velmi silné
Já bych klidně bral tu supercelu i bow echo, prý tady nic být totiž nemá jak psal Kokos342, takže si to přát můžu, ale nedorazí to prej (těžká ironie)...
Samozřejmě že to dorazí, ale v jaké síle to nevím. Varují tam před MCS, Bow echem a supercelami, takže může dorazit vše.. Bude to velký dneska večer a v noci.
A pravděpodobně budou takové dvě vlny. První slabší a druhá s komplexem.
Překvapuje mě, že ČHMÚ má v předpovědi i pro Prahu velmi silné bouřky. Normálně bych byl nadšenej, ale dneska stačilo, vichr jako blázen a liják švihal do oken, spát se nedalo a blesková aktivita nebyla nikterak oslnivá. No jsem zvědav, kudy to dneska proletí, snad to nebude tak brutální
Lucina
Zlínu stačí málo, tvrdá zem je taky o ničem, projedu to mezi 19 a 20hod., kdy bude ještě solidní viditelnost a mělo by to vznikat a jen po 1. třídě, kde je stromů minimum, tam je nejmenší pravděpodobnost problémů, ale uvidíme, horší to bude až před půlnocí, to už budu v domě vylejvat kýble.
Ai-kun
Další takovej, co si přeje, aby se to posunulo od něj dál na východ, ale už ho nezajímá, že i tam žijí lidé. Pánové, není vám blbý přát si, aby se ten nejhorší pás posunul někam jinam, než zrovna bydlíte? Nepřipadne vám to hodně sobecké?
hunterthunder
Mám dotaz, jeden praktický. Nejste zase zimník, deštník apod?....
Jo a není vám blbé psát o každém, že je sobec, pokrytec apod... A na uživatele Frantis95 hned, že je Pražskej pepík, sobec a taky pokrytec...
Urážky tady nechceme, mně to vůbec nevadí, že to chtějí na východ od nich, stejně to nic nezmění na výsledné podobě té trasy bouřek, tak proč tak zostra?..
Si myslíte, že jako mávnutím kouzelné hůlky se to jednou zprávou posune na Moravu? Elita národa má dalšího zástupce zde na in-počasí, bravo..
Aidamko1
Jenže přání je otcem myšlenky. Jen reaguju na to, že když východně od Čech jsou nějaké bouřky, pak tu čtu samé 'pošlete to sem', ale když nedejbože má být něco v Čechách, tak všichni 'kšá s tím na východ, my to tady nechceme'. Jakoby východ měl být odpadkový koš pro špatné počasí?
DavidD.
Ještě k Vašemu příspěvky z noci... Úplně není pravda, že hromy jsou slyšet maximálně na 15 až 20 km. Tady právě při nočních MCSkách jdou občas slyšet slabé dunivé hromy i na vzdálenost 40 až 50 km, v případě že se jedná o silné CG+ výboje. V Brně to na takové vzdálenost asi nebude, ale Blansko je celkově docela tiché město, za další bydlím na kopci a u lesa, takže tady toho bývá slyšet dost.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.