JUGOCV Ty odrazy nad vámi jsou jen roztažená kovadlina, z toho neprší, je to normální.. Bouřky jsou v podstatě stacionární dnes, pohybují se jen velmi, velmi pomalu..
JUGOCV Mohl by a pokud přijde, mohl by být doprovázen hlavně silným větrem. Jelikož by na západě Čech a v Německu měl být i nějaký střih větru, mohlo by se sformovat nějaké bow echo nebo derecho, Icon DE a aladin tam mají silné nárazy větru na velké ploše. Otázkou je, zda to během následujících výstupů nezmění, ona ta zvlněná fronta se špatně předpovídá.
Storms Třeba aladin tam má pro nás nárazy větru 120 km/ zítra mezi 11-12 večer, bude zalezet v jaký síle a v kolik to dorazí ale mohlo by to být fakt nějaký bow echo nebo derecho
Pořád mám pocit že v naší oblasti bude bída - zítra si ten komplex užije západ Čech a dál to nedojde a v dalších dnech budou bouřky ve východní půlce Čech a tady ve středu ČR zase díra
Aladin to drží již několikátý výstup, sice srážky odsunuje víc na sever, ale přesto trochu zaprší. Spíš největší problém bude dělat vítr i Němci už to zmiňují. Tak sem zvědav co z toho nakonec bude.
No na pondělí dává Aladin velký srážky do Severní části Jižních Čech mi jsme na rozhraní snad se to ještě změní Jižní část jižních Čech nedává skoro nic
Tak, a je po ptákách Čáp83 .... bouřky se odsouvají a navrací se pálivé . Takže jsem měl na dnešek pravdu .... Ale ojebalo nás to hezky, to se musí nechat ... bouřky vznikly jako zahnutý měsíček ale my už byli těsně před tou čarou kde zůstává sucho. Tak aspoň že bylo pár hodin za mrakama. Dnes jede pořádně.
Plzeňáci mají asi štěstí, už se to k nim nasouvá z toho zahnutého bouřkového srpečku. Už neslyším jediný hrom.