Moc neverim ze by sem dorazilo neco silnyho. Dneska skoro celej den zatazeno a ted se vyjasnilo a sotva 20 stupnu. To co miri z Bavorska podle me rychle zeslabne
Jsem zvědavej jestli Rakousko bude dneska večer produktivní, je tím směrem úplně jasná obloha a jde to vidět i na družici. Opět je jak v prádelně, byť rosný bod je oproti včerejšku na hodnotě "pouhých" 18,4 stupňů.
Ta supercela v Rakousku se stáčí trochu více na východ co pozoruji, takže do ČR by mohla vstoupit už na Jihu Čech. Poměrně zajímavá je i konvekce v Bavorsku a v Rakousku, která ale zatím nemá moc velkou šanci vzhledem k podmínkám, které zde panují a zlepší se až více k večeru.
spurdo Takhle, já jsem zatím v klidu Ještě té bouřce stojí v cestě v 1. řadě faktor Šumava, potom faktor jižní Čechy, a ve finále teprve přechod na samotnou Vysočinu, a to si teda tipnout nedokážu, jak s tím zamává Ale podle té intenzity a směru, pokud tedy vydrží, bych její působení odhadoval minimálně až k Moravským Budějovicím
Aldan Nad tím jsem se zde zamýšlel už odpoledne, že celý ten prostor je projasněný, je poměrně dost vlhko a teplo. Škoda, že nevíme ze sondáží, co v tom vzduchu je a proč ještě nic v celé oblasti nenaskočilo.
JIH Nejhůř na tom v noci bylo Jihlavsko a Žďársko, u MB už to bylo v součtu s odpolední bouřkou leckde 40 mm, víc než 15-20 mm už se moc vsakovat nebude, noc na ST by měla být slabší, noc na ČT to půjde spíš do Čech a finále noc na PÁ, to už bude síla.