podle nejnovějších výstupů aladina to projde západněji na možná to bude ještě více na západ kvůli tomu že se sem tlačí teplý vzduch u nás mělo být maximum 23 a už teď je 25-26
Kokos342 No Negan mi ráno odpovídal, že více na západ to 100% nemůže jít.., takže pujde nebo nepujde, jak jsem psal 100 km na západ, 100 km na východ.. žádná odchylka.. nicméně pro mne rozhodující.. bohužel..
Ona ta poloha je velice nejistá, ala Aladin a ICON patří k těm, kteří to trefuji velice dobře. Uvidíme jak to dopafne, ale můžet to jít zase až moc na východ nebo západ.
Hmmm tak se to celé obrací naruby, modely posouvají srážky více na SZ a naopak vynechávají JV Moravu. Bouřky ve čtvrtek a v noci na pátek budou možná extrémně silné.
palma No tady je sotva 18 stupňů, zataženo a vypadá to, že tak bude až do večera, takže sem se bouřkám asi moc chtít nebude. Spíš ta noc ze středy na čtvrtek vypadá zajímavě, ale bojím se, že se to odsune na východ
Hin sa ukáže, kde na zadržení a vsakování vody v krajině kašlali a kde ne, 4 noci s bouřkama, to tu snad ještě nebylo, už teď se pod městem obnovuje jezero, jako ta noc ze čt/pá už bude moc.
spurdo Tak zatím je to tedy spíše mimořádná bída. Ono nestačí, že včera to modely podělaly na 6 hodin dopředu, ale tady už se řeší další pseudobouřky někdy v noci na pátek.
light123 Ondra83 Je to tak - každý rok je jiný, jinak by to byla nuda Intersucho porovnává meteorologické sucho, tzn. srovnání normálu srážek s realitou. Půdní sucho je bez diskuse o ničem jiném - to bývá v nížinách a městech díky vyšším teplotám vždy výraznější než ve vyšších oblastech.