Diskuse o počasí Bouřky 19.6. až 25.6.2021, postupně i silné/velmi silné
light123
Negan
Přesně tohle je totální fail. Mít výstrahu před velmi silnými bouřkami pro celé Čechy a ve skutečnosti je naplněná jen na 10%. Nakonec nám to nedá ani 5mm. Přestává mě to bavit. Modely jsou naprosto nespolehlivé a k ničemu. Můžete namítat že je těžké určit kde vznikne bouřka, ale předpovědět hranici srážek někde okolo Jihlavy a ve skutečnosti se to dostane až k Ostravě. Tomu říkám výkon.
Podemnou vzniká další jádro a zasáhne mě tak zvýší víc úhrny.
A vypadá zajímavě.
Ale nemyslím si že už z toho budou blesky.
Edit: tak už z ní blesk je
Predators2
Inu počasí si dělá co chce a meteorology neposlouchá, nezbývá než doufat že z ničeho bude něco alespoň někde., snad to alespoň 10mm dá pro dnešek, jinak?
Budu mít druhou přímou bouřku.
8x blikla za 2s a je to uz u mně
Tady to před chvílí prošlo. Silná blesková aktivita, jeden blesk uhodil do našeho nebo sousedního paneláku. Takovou ránu jsem dlouho neslyšel. Celé město výpadky elektřiny. Divím se, že to přežila meteostanice připevněná na anténě na střeše. Nárazy větru nebyly zas tak velké.
Tak už další slejvák. Tohle je povedený
Od SZ jde bouřka přímo na nás. Zdá se docela silná... snad to bude bez krup. Už je slyšet i hromy.
------
To nejzlověstnější nás už přešlo, zatím i bez deště. Ale je to opravdu obrovský útvar, táhne se do nedohledna. Nedivila bych se, kdyby za chvíli vypadl proud, vzhledem k těm nedalekým úderům bleskům.
Predators2
Dříve když platila podobná výstraha, tak to jelo o 106. Počasí je poslední roky fakt nějaký divný...
Takhle nějak by to mělo vypadat, jako v roce 2012:
https://www.bourky.cz/silne-nocni-bourky-z-2-na-3-...
V dnešní době asi už nemožné... GFS tam má ještě jedno velmi výrazné teplotní rozhraní a vznik TN ve čtvrtek večer a v noci na pátek. Budu sledovat radar, družici, modely, sumu srážek apod. asi jednou za dva dny, více tahle bída nezaslouží. Výstrahy od ČHMÚ a Estofex člověk ani nemusí vidět. Samozřejmě tenhle bouřkový kolotoč vyhrává zatím východ a JZ a další situace budou opět na východě.
Noo, konvekce je tu solidní. Že by první letošní silnější bouřka?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.