Diskuse o počasí Bouřky 19.6. až 25.6.2021, postupně i silné/velmi silné
JUGOCV
Spíše jsou oranžové / žluté kvůli většímu množství prachu ve vzduchu. Modré blesky signalizují přítomnost krup, červené přítomnost deště, bílé jsou naopak při menší vlhkosti, ty mají největší teplotu.
Ty srážky u nás jdou od J na S mi přijde, a ty bouřky z Německa jdou na V uvidíme co udela Šumava a jestli se ať to dorazí víc do Čech jestli se to začne stacet na sever
Jinak Karlovarský Kraj včera odpoledne sklamal , jsem si tam udělala schválně výlet vlakem, (když mám in 100) , ať jsem tam v chládku a čistém vzduchu a ono nic. Přitom Karlovarský a Plzeňský Kraj má bouřek,co sleduji, nejvíce. Zato hezká bouřka u nás na pohraničí, no nezasáhlo to tuším ani Děčín, akurat šluknovský výběžek, kdyby to člověk veděl... Pak ten noční systém v Německu krásně obešel Čechy západně směrem na sever. Dnes by se ten severní směr hodil. Jinak jsem před hodinou šla na dvor vzát prádlo a neskutečně dusno.
Martin Šimon
Ještě doplnění k té oranžové barvě, zrovna teď máme v Evropě hodně prachu ze Sahary, to s tou barvou blesků souvisí.
Velké napětí jak to bude vůbec.
Vyjít to musí.
Ale tohle nás už nemine ani v Ústí, je to dost rozsáhlé. Jde to dost rychle Karlovarský Kraj to už chytlo. Jinak ta zelená barva na radaru už vykazuje déžd, nebo jen mraky? A pozoruhodné , že ty nejsilnější bouřky jsou až na konci systému, kde už musí být chladno.
Nejvíc toho jde na Plzeň a západní část Jihočeského Kraje, jestli to vydrží i přes střední Čechy.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.