Diskuse o počasí Bouřky 19.6. až 25.6.2021, postupně i silné/velmi silné
Ústí dnes 33,6°C, dusno jako v prádelně, beze srážek, doufám, že nám to ty noční bouřky oplatí.
JUGOCV
Já bych raději byl vzhůru pořád a nešel ani do postele s tím že počkám 20min a bude to tu . Jinak usnete na 3 hodiny a promarníte část.
Na Hodonínsku to vypadá už na druhou velmi silnou bouřku v řadě...
Já myslím, že téměř vše bude až ráno... Vstanu dejme tomu v 7:00, bude suchá zem, zataženo a hodně v dálce možná bouřka. Snad si někdo nemyslí, že úderem půlnoci bude najednou všude v Čechách plno bouřek.
No na hranicích Vysočiny/Středočeského a Pardubického kraje jsou pěkně silný jádra s bílým odrazem na radaru
Jinak ve srážkoměru mám 13 mm to je tak akorát, víc už by zvedlo hladinu potoka a stejně se to moc nevsakuje když to přijde takhle naráz jen to odtýká do kanálů, sucho se tímhle asi na JM moc nezažene, nejlepší na zažehnání sucha je vytrvalý déšť
No kupí se to pěkně
https://www.wetteronline.de/wetterradar?wrx=49.37,...
Konečně jsem se dostal k popsání situace u nás, na jihu Moravy. Přijel jsem vlakem z Olomouce v 18.15, kdy začala první bouřka, ta trvala cca. 40 minut, kdy se nedalo pohnout z místa - extrémní průtrž mračen, blesky a rány jak z děla i trakční vedení hodně jiskřilo, stát venku tedy nebylo nic příjemného pod střechou, nebo v budově nádraží. Pak se do toho přidal na chvílí déšť s kroupami a přešlo to. Nyni, asi 30 minut po se přihnala další bouřka, kdy v jednom kuse hřmí, blýská se, opět prší že není vidět na krok, avšak hromy a blesky jsou spíše vzdálenějšího charakteru naposlech. Obce za ZHodonínem, jak můžete vidět i na fotkách na FB totálně plavou. Takové bouře tu hodně dlouho nebyly.
Nejhůře v okolí dopadla asi obec Dolní Bojanovice, který to schytala dvakrát - nánosy bahna, vody, krupobití, vše tam podle videí a fotek plave.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.