Diskuse o počasí Bouřky 19.6. až 25.6.2021, postupně i silné/velmi silné
Ahoj, takže Aladin potvrzuje původní předpovědi zahraničních modelů několik dní zpět v tom, že většina srážek bude v Čechách. Mě to v součtu vychází na asi 40mm, což si nedokážu moc představit. Myslím, že tu spadne tak 25mm. Zajímavé je, že předtím pro mě srážky vycházely na noční hodiny a teď vyloženě na ráno až brzké dopoledne. Tak jsem zvědavý, jestli se ráno probudím do nějakého slejváku nebo bouřky.
Estofex stupeň 2 pro celé Česko vypadá zajímavě, něco takového už dlouho nebylo.
Kokos342
pokud to půjde přes SZ budu jedině rád..ale předpověď říká něco jiného:
Polojasno až oblačno, zpočátku i skoro jasno, postupně místy přeháňky nebo bouřky. Kromě severozápadu ojediněle silné bouřky. Nejvyšší denní teploty 27 °C až 32 °C, na východě až 34 °C.
Momentálně je tu 22, vlhkost 84 %
celyl
Já bych sem nejraději házel sumu za všechny tři dny , ale v tomhle je Aladin ještě trochu pozadu oproti jiným modelů.
Jinak co se týče silných bouřek, tak je šance každý den až do pátku, ale to už budou spíše jen na východě. Zatím nic moc, jen krajní západ a východ. Dneškem to vlastně začíná . Takže opravdu pěkná série a na modelech je i vidět, že některý den se bude energie CAPE vracet zpět na západ/SZ.
Tady aktuálně 22c, vlhkost 84%. Venku naštěstí lehce pofukuje, ale i tak je nepříjemné dusno. Dnes je velká šance pro všechny, vypadá to dobře, tak jsem zvědavá, co z toho nakonec bude
Jinak ze včerejší noci to dalo pouze 3mm, takže to není venku ani poznat, ale blesková podívaná byla skvělá.
Ta dnešní 2 od Estofexu pro celou ČR nebývá často - vypadá to na skvělé podmínky.
Kokos342
Ten komplex šel večer samozřejmě o něco západněji.., spíše k S, než k SV,
Měl svým okrajem trefit Plzeňsko, Karlovarsko, Chebsko mnohem víc, než jen líznout nejkrajnější Z.
Kdyby se přímo podél hranic z české strany neutvořil ten drobet, co naskákalo kolem půlnoci, až přímo tam..nebylo by vůbec nic..
Jinak ten tvůj slovník tady v noci . mno, zajímavé...
Tvoje teorie a malůvky jak a kam se to stočí k SV byly úplně liché.. Stejně tak výstraha..
Dnes by to mělo jít tradičním pruhem, no tak uvidíme..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.