já jsem v klidu. Za 1 to vše má jít až pozdě v noci což je blbé a za 2 to dává jen aladin. Čekám, že to bude max na 1 stupeň od estofexu a silná bouřka na jihozápadě jen výjimečně.
JUGOCV No, takže vlastně jen JM ty komplexy netrefí ... Jihomoravská díra no, ale mě to už nevadí, jen ať je sucho, když s tím nic nezmůžu, tak proč se s tím otravovat, že? Jo, tak asi to možná bude lepší pokud tady nic nebude, protože tím umlčíme dawe a další..
U nás se po krátké přeháňce začíná pozvolna protrhávat vysoká oblačnost a dělá se pořádná prádelna. Opět začne pozvolna narůstat hodnota Cape, ale spíš zde bude na sílu bouřek pokud nás neobejdou mít vliv Helicita a Střih větru.
po aktualizace Ventusky se u nás taky zvýšila hodnota CAPE 1500 J/Kg (dnes 17.00) ale tim capem bych se moc neřídil, kolikrát se stalo, že i tam kde byla nula nebo jen 200 vznikla silná bouřka..
nesva Ano, teď sem s ní mluvil.. Přívalák, poté cca 1cm kroupy 10-15minut, na zemi bylo i bílo.., velký vichr s nárazy.., bílé jádro měla přímo nad domem, holt.. Je z toho celkem vyjukaná..