light123
Generálů po bitvě je u nás spoustu..i těch co už před ní ví dopředu všechno, jak to dopadne..
Jak se tady akorát vždycky křičí a posmívá meteorologům, když výstrahu vydají a u baráku dotyčných se nenaplní.. že jsou mimo atd..
Trojku dopředu vydat mohli, nemuseli, bylo to na hraně..
Ale už potom, když se bouřky vytvořily a bylo jasné co to je za monstra, tak tam to selhalo, tam měli reagovat mnohem pružněji, vydat varování před extrémními jevy..pro dané oblasti..A chtělo to i místní varování záchranných složek.. úřadů , atd.. Tam to dost potom selhalo...
Teda podle mě
Diskuse o počasí Bouřky 19.6. až 25.6.2021, postupně i silné/velmi silné
U nás je tento týden taky velmi srážkově povedený.
V noci na úterý 14 mm
V noci a ráno ve čtvrtek 18 mm.
Ve čtvrtek odpoledne sem došly zbytky té supercely od karlovarska a 2 mm.
Dneska za tři hodiny ráno 28 mm.
Tedy v součtu 62 mm od pondělí. Bylo do té doby sucho, nyní už není. A to vše jen v zahradnickém dešti.
Kokos342
No .... škoda mluvit .. existuje něco jako charakter a solidarita ...ale to je fuk . Pokračujte ve vašem zveličování jevů u vás pane mistr ;) a ve vašich přesných odhadech ;) light123
Že vy zrovna něco píšete o narážkách nedávno jste se tu rozbrečel odešel z diskuse a za dva dny jste se vrátil pod novým nickem , takže raději mlčte . Já mám na takové lidi jako koko. a vy alergii , takže raději už sem chodit nebudu než číst ty Vaše blbosti . Doufám že Vám oboum je tak max 15 , to by se dalo ještě pochopit ;) Goodbye
swan1
Fakt je, že výstrahy se sestavují z modelů. Když tam byly ty šílené numera u CAPE a střihu větru měli tam preventivně hodit extrémní stupeň alespoň pro Jihomoravský kraj. Takové hodnoty nastávají asi jednou za 5-10 let a oni to věděli, že budou. Prostě měli data, ještě než bouřky začaly vznikat.
charlie
V Litovli jsem tehdy bydlel, tady je nějaká fotodokumentace, pro srovnání, pamatuju že jsem zrovna přijel ze školy autobusem, vyloženě pár minut po:
http://djax.cz/litovel/
u nás momentálně bouřka a nikde nejsou blesky zaznamenány zatím
To jsou zase hádky o ničem, by mě fakt zajímalo co byl ten spouštěcí faktor.
Pokud má někdo bouřky rád tak je to normální, ale když ta bouře je velmi silná, dělá strašné škody, má extrém. kroupy nebo má tornádo tak už je to o něčem jiném.
Jako bohužel, když je bouřka velmi bleskově aktivní tak pravděpodobně bude mít i tyto nebezpečné jevy.
Ale proč z toho hned dělat tohle.
Hádky a urážení se navzájem je k ničemu. Takže klid všichni prosím.
Jinak naprosto všude se kupí, vlhkost je strašně vysoká až 70% a teplota 21°C. Na 50% čekám přeháňku.
Tornádo je opravdu mimořádný přírodní úkaz a ačkoliv momentálně hrají prim emoce, měli by patřiční odborníci velice pečlivě a bez emocí zanalyzovat celý průběh čtvrtečního odpoledne a večera. Zejména důsledně vyhodnotit všechny meteorologické parametry, určit příčiny (následky bohužel vidíme). Je to mimořádná šance získat maximum dat pro budoucí preventivní opatření. Doufám, že to nedopadne, jako vyšetřování úniku kyanidu v Bečvě.
V Luhačovicích ta noční větrná smršť musela taky hodně zajímavě vypadat...
https://www.facebook.com/groups/264027048150/perma...
Jinak žádný komplex v Čechách nebyl. V noci přes nás postupovala pěkná SQL s downburstem a kroupami. Dle informací od ČHMÚ se mohlo jednat o slabší bow echo.. ICON D2 je doopravdy nejhorším modelem, v mém místě má dle toho mého grafu sotva 57% úspěšnosti.
Tento týden se zapíše i v mém místě jako jeden z nejhorších. Dva downbursty, přívalové povodně, kroupy a zničené porosty a střechy domů..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.