Tady byl během odpoledne spíše "sušší" vzduch oproti předchozím dnům, ale hodně rychle se zatahuje, duní to z dálky a rosný bod za 10 minut vyletěl ze 17 na 20,4
Jel jsem se projet ze zajímavosti po včerejší bouřce na Temelín-Týn nad Vltavou-Písek a musím říct, že tolik popadaných stromů vyrvaných s kořenama jsem ještě neviděl
Obávám se, že mou oblast momentálně bouřky nezasáhnou, tak snad až ten noční systém. Bouřka od vídně se rozpadá, k nám se nasunula solidní deka takže nic nevznikne (vše vzniká až severněji) a největší rodeo zažije momentálně JZ Moravy....
Peter Sedlák 1 No spíš si myslím že nás zas přejde směr stejný jako ta předešlá a ty podmínky tu pořád jsou víceméně lepší než před tou první, strašná prádelna a ještě víc se oteplilo.
Já jsem zatím poměrně zklamán, také podmínky a díky dece nás zatím všechno přeskočí, od Vídně rozpady, vznik bouřek severněji od nás, takže kdyby nebyla deka tak by to vznikalo i u nás, tak jako na JZ Moravy. No nic, tak budeme se zatím dále vedrovat pod dekou, uvidíme co příjde v noci.....