Aladin má opět na JZ vydatný déšť a na SV bouřky. Mezi tím (Praha a okolí) pěkná díra. Je to ještě daleko, tak snad to tak nebude, jinak by tu moc nepršelo.
Já přeji srážky jižní Moravě a Aidamko1. Jinak tady v Čechách půdní sucho není, ale stav podzemních vod je žalostný. To jako nevím kdy se doplní, možná za několik let, pokud letošní rok nebude extra-deštivý nebo příští zima extra-sněhová.
PS: Trochu tuším propadák ve středních Čechách, JZ solidní déšť a SV/V/JV slušné bouřky. V okolí Prahy bude možná zóna ničeho...
Zkouknul jsem nějaký modely a každý dává hodně srážek, ale celkem dost nerovnoměrně a každý dost jinak. V těhlech situacích mám tendenci věřit Aladinovi, přeci jenom je to jediný CZ regionální model.
Ale ty výpočty jsou fakt zamotaný, suma za několik dní někde kolem 20mm, někde kolem 50mm, někde pomalu 100mm a někde pomalu ani ne 5mm.
No hezký ... +1 Já byl včera na výletě, šel jsem na vrch Havran (za Tachovem) a vylezl i na rozhlednu ... Černé mraky jsem blízko neviděl, ale mraky nad Dojčlandem byly vidět. Na Havranu bylo pouze pod mrakem, ale slunce to stejně propálilo ... Bylo vedro jako prase, i tam nahoře. Jak ukazuje foto, jen takovéto mraky ... Ale byl jsem za to rád, to slunce pálilo dost ... A dole po slezení svítilo rovněž.
Další výstup aladina... koukal sem i na ostatní modely a většina už se schodují. Nejvíce pravděpodobné místo na bouřky bude okolí Orlických hor, Olomouce, a Krkonoš na JZ a J spíše déšť
Konečně Aladin přidal srážky pro střední Čechy, ale zase ubral ICON. Nevím no, mohlo by tu celkově spadnout 10-15mm nebo 2x, 3x tolik do konce týdne, ale něco mi říká, že tu moc nespadne, v rámci celé ČR budou velké rozdíly.
aura33 Kdo ví jak to nakonec bude ,co je ale jistota tady u nás na JV bude dnes zase pořádný fičák,to jak tady fouká poslední měsíc v jednom kuse tady nebylo celou zimu.