Aidamko1 Já dostal nápad, co takhle vzít několik hlavních modelů, udělat z nich průměr sumy srážek za určité období a potom brát v úvahu pouze nejnižší hodnotu až průměr. Např. 10mm, 30mm, 50mm, brát jako 10-30mm. Sníží se tím rozpětí a eliminuje klasická nadhodnocenost modelů, horní hranice stejně většinou nevyjde. Dobrý ne?
ludvicek Tady na suchu zatím. Vyšlo mu to skvěle no. aura33 Průměr pro dnešek 20mm dle všeho co je dostupné. To dneska nespadne. Čechy jedou koukám. SV odpoledne a tady bude klasická díra.
Tady přes noc dalších 10mm a to jsme spíše na kraji toho pásma. Od začátku května máme 75,5mm, což pro naši oblast představuje 115% měsíčního průměru. Na 13 května slušné, pravděpodobně to nejsou poslední srážky za tenhle měsíc.
Na východ od Prahy 1/3 úhrny nebo spíš ještě menší, máme tady opravdu smůlu, zase to nevypadá, že by k nám měli přijít nějaké srážky, je to tady velkej propadák , přitom o pár desítek km na západ jsou úhrny o dost větší
Hlásím 1. pořádný déšť od loňského října a proč, no protože to jde od východu a hned je to poznat, už to vypadá na 20 mm, voda mi teče po stěně baráku (holubí trus v okapech) paráda, jen tak dál.
Tohle mě baví, oblast kde zatím nekáplo se zužuje, čím bude menší tím to bude bizarnější... Má to tvar jako nějaký čtyřúhelník, to člověk nevymyslí
Yurri Tak jste se dočkal, tady na oko deštivé počasí, ale zase tolik nespadlo, Rakovnicko, Kladensko jede bomby, zatímco o pár desítek km na východ/SV slabota...