Diskuse o počasí
2x TN, bouřky, přeháňky a déšť na přelomu dubna/května
Negan Tomu vůbec nevěřím.Každým dalším výstupem aladin bude přesouvat přeci jen srážky k západu.Přece tu u mě nespadne nejméně.To se už dlouho nestalo.
Venku skoro jasno a +18.. Za 5 minut budu projíždět kolem pobočky v Žabovřeskách.. Koukal jsem teď v buse na kopletní výstupy a vypadají dobře.. Jsem 2km od ČHMÚ kde mají na kameře zataženo a tady šajní slunce..
Foceno z busu..
U nás na Sz Čech budeme rádi když dáme 5mm za celou srazkovou epizodu. Tady hold fronty ve vegetacnim období vůbec nefungují a vůbec netuším proč tomu tak je.
jarjik Tohle nebude klasická fronta, ale přechod tlakové níže z JZ na SV.. takže tady se dá případná absence srážek v severozápadních Čechách chápat.
Na Vysočině už něco málo vzniká a má to poměrně dobrý směr, tak uvidíme. Pocitově je docela dusno.
Dusno je hrozné, ale vidím to dneska večer na ojeb ze severu. Uvidíme co dál, ale od jihu ze žene deka, tak snad to nepokazí.. Tady dole u Kampusu v Bohunicích je aktuálně +19,7°C a polojasno..
Doufám že ještě zmírní ty ranní teploty na pondělí a úterý ráno, to už by úplně vše pomrzlo
PavelLFO Uvidíme no, není to vyloučené, ale podmínky již zmizely a ta deka to asi moc nepodpoří.. Koukám, že Aladin to posouvá k západu, takže aby nespadlo nejméně na JM.
Nějak mělo před chvilkou pršet dle radaru, ale ono ani .
Tak od JZ přichází první přeháňky... Nástup té první vypadá zajímavé a celkem hezky, tak snad bude hezký i úhrn. Tak jsem zvědav.
Krása, nad Slovenskem u nás na hranici hezké blesky. Škoda že ti je tak daleko
Tak za večer nás trefilo několik přeháněk, některé z nich byly i silnější. Spadlo pěkných 3,6 mm. Na chvíli jsem si stoupl na balkón a blýskavice na jihu je vidět i od nás, ale velmi slabě.
Před chvílí přes nás přešlo červené jádro, za celou dobu spadlo přesně 4,4 mm srážek.
Silné přehánky Zdroj: radar.bourky.com
Jinak jak už tu bylo zmíněno u hranic se Slovenskem se tvoří pěkné bouřky, tady posílam radarový snímek
Bouřky u hranic se Slovenskem Zdroj: radar.bourky.com
Konečně.. teďka mužů říct, že u nás byla první letošní bouřka, z jednim hromem
Tak u nás už z toho je bouřka, slyšel jsem několik hromů. Blitzortung to zaznamenal, CHMU ne.
PavelLFO Ta blesková show nad Slovenskem je opravdu velmi povedená a produktivní, jak v létě... Od nás tak 25 km vzdáleno, škoda ale je to prostě v obvyklém směru a místě
igor127 Závidím U nás sice není show ale aspon pěkně napršelo a v jednu chvíli padaly i obří kapky, no ale hold si ještě na bouřky počkám
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste .