Tak u nás východně od Prahy se to pěkně vypršelo, máme tady přes 40mm na polích jsou louže a i potok pěkně stoupnul. Dokonce u nás vyšla i ta výstraha - za 6 hodin spadlo lehce přes 30mm. Docela mě to překvapilo, čekal jsem, že u nás spadne celkově tak 20mm. Snad v dalších dnech spadne něco i na JM, pěkně se to tam vyhlo
Diskuse o počasí 2x TN, bouřky, přeháňky a déšť na přelomu dubna/května
ROFA
Jj , snih až kolem cca 1000 mnm . Já dnes vycházel z Hamrů 850 mnm a tady jen dopoledne sněžilo a chvíli se udělal povlak Vrcholky kolem Perninku byly ráno/dopoledne bílé . Jinak v Nové Roli ani blizkém okolí rozhodně ani nesněžilo . Nejblíže pravě tak v těch Hamrech , nebo Nejdek Tisová , Vlčinec atd . To je vše cca 10 až 15 km od Role .
Tak u nás hezký deštivý víkend po dlouhé době. Březen a duben nic moc, ale teď se to vynahradilo.
Z pátku na sobotu 6 mm, na neděli v noci a dopoledne 29 mm. Celkem tedy 35 mm za 36 hodin. To je moc dobré, protože sucho už se zase ukazovalo. Kéž by i v dalších týdnech bylo deštivější počasí než doposud.
Ještě za odpoledne nám stihlo dokapat 1,8mm. Celkem tedy za víkend 28,7mm.
Ahoj, no tak tady z intenzivních konvektivních přeháněk spadlo celkově 11,4 mm srážek a nejblíže byl tedy regionální model ICON (DE) se svými 10,7 mm. Jinak opět bylo slyšet v dáli hřmění, ale na první bouřku stále letos čekám. Nicméně já můžu být spokojený, mohlo to dopadnout hůř. Je pravda, že jižní Morava by už potřebovala nějakou pořádnou frontální vlnu z Alp, aby si také pořádně zamlaskala.
Tak ráno nakonec minimum zatím +2,8°C a už to leze pomalinku nahoru. Je jasno, ale vytvořila se v noci nějaká mlha přízemní či opar, takže to nebylo tak zlé.
Srážky potřebujeme, tak snad někdy v květnu ještě něco málo spadne.
ludvicek
U nás podobně, jen za dnešní vichr a slunce je půlka odpařena, vítr i zítra a ve středu dokonce přes 20 m/s na frontě, stačilo to tak na trávu, v týdnu z dešťů zbude jen něco málo na prach, je to tady hodně špatné, teď ještě výstraha na mráz, zlatý Čechy nebo S či V Moravy.
Teda, ještě mi přišlo poměrně normální, že u nás za duben 5x napadl sníh, který tu pokaždé 2 - 3 dny vydržel. Ale, že padá ještě 3. května déšť se sněhem, to jsem na Vysočině zatím za život viděl teprve podruhé. Nejsem tedy žádný velký pamětník a počasí pozoruji jako laik zhruba od roku 2000, tehdy ještě jako dítě. Je však pravda, že z vyprávění a vzpomínek pravých pamětníků prý na prvomájové průvody kolikrát sníh s deštěm padal, ale vzhledem k těm posledním teplým dekádám mi to tento rok přijde jako docela rarita. Navíc když jsme v kalendáři ještě o 2 dny dále
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.