Kokos342 To se dalo cekat, byl jedinej kdo to daval.. Naopak GFS a ostatni zda se spravne davaly, ze vyraznejsi srazky ctvrtek a patek zustanou mimo ČR..
Z téhle tlakové níže tady bude prd, možná ani vůbec nesprchne, už to dostává ten letní charakter no. Z víkendové TN jsem ve velkém očekávání, pevně věřím, že zde dostaneme úhrn 10+ mm, ale kdyby spadlo třeba 40, vůbec bych se nezlobil. Bouřkově to zas ale bude o ničem, sice už zde 2 bouřky letos máme, ale to jsme měli notnou dávku štěstí, něco plošnějšího a intenzivnějšího se zatím vůbec nechystá.
spurdo Ta neděle vypadá zatím hodně nadějně.V Čechách vydatné srážky a na Moravě a ve Slezku spíše slabší bouřky.Zatím nejvíce podle předpovědi má spadnout v západní půlce Čech.Ono to pásmo má být poměrně rozsáhlé a půjde z dobrého směru.Plošně v Čechách spadne minimálně 10-30mm.
Ta poloha bouřek bude dnes stejně jiná než se čeká dle modelů.. Podívejte se na Německo, kde v JZ části země nemělo být nic moc, ale tvoří se tam celkem slušně přeháňky a bouřky.
Predators2 Naopak třeba takový ICON má pro západní Čechy srážek nejméně, zatím se modely úplně neshodují. Mě tady ICON s GFS kreslí 30 mm, Ecák 20 mm. Doufám, že aspoň těch 20 mm to tady dá.
PavelLFO No tak to je nás více. Uvidíme no, ale přitom tak zlé podmínky nebudou, ale bude tam bránit ten špatný směr proudění v odlišných vrstvách, tak jsem zvědav ..
Fuj, pěkně hnusná fronta. Srážky žádné, bouřky taktéž, jen vichr a zataženo, alespoň že je stále celkem teplo. Dnes konečně začaly vylézat brambory, daly si tedy pěkně načas. Třešně jsou v plném květu, rozkvétají švestky, jabloně začnou do týdne. Meruňky i broskvoně mrazy přežily, což je fajn. Všechno to chce pořádně zalít, věřím tedy, že bude nedělní tlaková níže na rozdíl od té dnešní srážkově nabitější.
No tak to vypadá, že se na JM sucho dost zmírní, přeju ať vám tam spadne hodně. Čechy podle aladina hodně utřou a nebude tady skoro nic - klasika. Odhaduju že tenhle rok bude s bouřkami v mojí lokalitě opět hodně špatný.