Diskuse o počasí Lokální bouřky od 7.8.2020
spurdo
Tady jsou srážkové úhrny za 24 hodin a detektor blesků.Tak kdo měl pravdu?Na srážkových úhrnech je velmi dobře vidět jak bouřky postupovaly k jihovýchodu.Ty bouřky v J Čechách také nestojí na jednom místě.
Tak stř. Čechy a střed SZ Čech parádní bouřky, z povahy samozřejmě lokální, i severní půlka Vysočiny už 2 dny přeháněk za sebou, Jihlava i H.Brod každý den prší, dnes jsem doufám na řadě i já, ta suchá krusta na holé půdě už je hnusná, jinak nádherný časy, dal jsem si závazek - každý den někde venku ve vodě, teplotou už se to konečně dá.
Je tu úplně odlišná situace oproti včerejšímu dni.Včera bylo od rána až do večera zataženo a nevyskytla se poblíž žádná bouřka.Dneska je naopak od rána úplně jasno a teplota šplhá nahoru.2 dny,2 úplně jiné situace.Bude tu dneska bouřka?Když se na to podíváme v rámci celého Česka tak ty bouřky by měly být o něco více izolovanější v horských oblastech.Střih větru má být totiž o něco nižší než včera.
Hned před polednem pěkná buřina s kroupama na okraji Jablonce, zas to bude stát na místě, zde se také tvoří malý chundeláci, snad něco bude,včera pouze jedna okrajová a 3mm, zato kousek od nás v Hradišti 33mm.
MrDoge CZ
Atomový výbuch......
Už se tu začínají tvořit kuchařové.Snad to tentokrát výjde.
Je tu naprosto šílený vzduch.Teplota přes 30°C a vlhkost přes 50%.
igor127
Zase tam nemáte takové teplo.Tvoří se tu spíše přehánky které stojí na jednom místě.Za to na Liberecku peklo.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.