K nám se nakonec déšť kolem 17 hod. vrátil od SZ, dokonce i s bouřkou a spadlo celkem "krásných" 5,5 mm. Kolem dokola opět létaly cifry mezi 30 - 40 mm, ale co už, ochladilo se nádherně a možná se dnes i vyspíme.
Tady s bidou 5mm, nedaleký Terezín 2mm, Milan v Radešíně si sakra polepšil, cca 27, nu což, snad příště, parádně se ochladilo na 21st., byt jsem vyvětral na 23st.
Vím taky jsem to sledoval byl jsem na Vsetíně a jen z dálky hřmělo. Nás to tady obešlo, u tebe ale cosi spadlo. Myslíš že ještě večer v noci něco přijde? Rád bych totiž aspoň viděl blýskavice. No ale vypadá to že nebude vůbec nic ani poblíž.
Co ale bude v noci a zítra v těch Čechách vtak to jsem celkem zvědav.
Fstorm Nevím nevím co tam ten Aladin blbne, ale zde v Praze (i na radaru) to vypadá na konečnou a nic nenasvědčuje, že by to mělo večer opět nějak ožít. Jestli tím Aladin neměl na mysli to rozpadající se pásmo JV od Prahy, ale je to zvláštní.
U nás dnes docela slušná lokální bouřka i s kroupami o velikosti hráchu, naštěstí škody nenadělaly, vítr dosahoval s poryvy až k 19m/s napršelo 13mm a ted zase leje
Ondris Podle me tam vidi neco noveho, co teprve vznikne.. i na modelu COSMO se to rysuje. Obcas se stava, ze v noci z niceho ozije relativne velke "cervene" srakove pole, ktere prezije az do rana dalsiho dne.
Ondris Fstorm Předpovědět ve které oblasti se vytvoří bouřka je téměř nemožné.Člověk tedy musí čekat až do poslední chvíle.V noci a ráno se tedy může objevit bouřka kdekoliv.Dneska se v žádném případě nejednalo o lokální bouřky.Bude to velmi dobře vidět na srážkových úhrnech.
vojta-černošice Praha Chodov má za dnešek dohromady 3,9 mm, Průhonice i Libuš jsou na tom podobně. Lokální rozdíly jsou velké, opět pršelo spíše na severozápadě či západě Prahy, jihovýchod to dost minulo.