Diskuse o počasí Bouřky spojené se zvlněnou studenou frontou 10.7. a 11.7.2020
Moje očekávání se naplnilo a žádnou bouřku jsme tu bohužel neměly, bouřky vznikaly až jako vždy na V od nás. Jediné co dnes bylo tak byl chvílemi docela silný vichr a hnusné vedro, nejvyšší teplota se tu zastavila těsně pod 34°C. Pokud přijde v noci a zítra nějaký déšť tak to bude zázrak ale moc nedějí si nedělám.
EDIT: letos tu máme snad nejhorší bouřkovou sezónu co jsem zažil, zatím to je pouze samý propadák za propadákem.
No... pravda je, že divnej rok možná je. V porovnání s minulejma dvaceti. My tu máme obvykle dešťový stín; až tak, že bývá vidět na radaru prázdné oko - všude prší, u nás ne (trojúhelník Dukovany -- Nové Mlýny - Bratčické písky to obvykle rozeženou přesně nad náma).
Letos je to jinak, resp. tak, jako dřív bejvalo. Spíš západní proudění (už výjimečné v létě, nebo se pletu?), dopoledne hezky, odpoledne se to sbírá, večer a v noci prší. Já to takhle pamatuju jako holka a to už je hodně dávno. Zato třicítky moc nebejvaly...
Už jsem se potkala i s kategorickým tvrzením, že je to tím, že letos nelítají letadla - ale to mi přijde jako blbost. Nebo nevím... co vy na to?
Těch bouřek zatím bylo celkem dost.To hlavní jde aktuálně na Moravu.Jinak tady u nás foukalo poměrně hodně.Ani se pomalu nedalo sedět u ohně jak to všechno lítalo.
Rezna85
No vy to máte přesně naopak jak u nás tady se nám to opět vyhnulo, jen pár blesků, ale málo moc se toho natočit nedalo a ted jenom prší a už těžko něco kromě dorazí, zvláštní, zajímalo by mi čím to je, že vás vždy ve Ždáru ty bouřky zasáhnou
U nás pouze vítr,ale není to poprvy co jde SF a máme.0,0 mm...je teplota leze dolů nic víc
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.