Tak jsem vylezl kopec ze Švermova a jsem zpocenej jak o žních, sice je jen okolo +15, ale vlhkost mi to ukazuje 92%, do toho začíná vykukovat slunce, z lesa se hulí, jak kdyby tam hořelo..dost dobrý, tohle to... Jsem zvědav na srážky, v předpovědi máme přes 10mm.. zatím mžení...neměřitelné.
tak po včerejším zahradnickém dešti a dnešním a nočním přicmrndávání nám dotekla nádrž na 1000 litrů, dva sudy po dvoustech litrech už dávno plné a po dnešní kontrole přibylo ve studni cca 20 cm vody - paráda...
Tak přeháňky a bouřky nám z předpovědi klasicky pomalu mizí. Jestli něco nedorazí o víkendu, tak příští týden už jen sucho a vedro. To zase byly velké oči.
kuba Jj, to pasmo zataci pomerne vyrazne k z, sz.. jeste z toho dnes nejspis neco nacucá Jinak ja uz se na par slunecnejsich dni vcelku tesim.. nachcalo tu solidne, tak sup teplicko, at rostou houby a at to roste i na zahradce.. Je cerven a nastavajici teploty 25-30 st jsou naprosto normalni.. Samo v mistech, kde naprsino nemaj je to na prd..
Hmm, musím říct že jsem velmi překvapen intenzitou deště. Teď je nad námi světle žlutá a prší tak, že téměř nejdou vidět okolní kopce. To jsem zvědavej na oranžové odrazy co sem míří od jihovýchodu.
Jo je to hustý drobný déšť jako na podzim při +14 a už konec, ony v tom vzniknou nějaké přeháňky, ale je na to zima, aby to mělo grády, zítra i pozítří vidím jako velmi příjemné dny, SO už bude lepší nic moc nedělat a NE bouřka bude, pak 3 dny na seno.
To srážkové pásmo vypadá docela solidně.Možná že i na SZ něco spadne.Zatím v anketě moc lidí nehlasovalo.Příště až zase někdy založím téma,tak anketa bude určitě jiná.
Ti co tu píšou, že budou houby. Nebude tak slavné. Ono sice něco roste, hlavne ve svazích kde se moc voda neudrží, ale když ona stojí v lese voda, to není to pravé ořechové. Víceméně je vše shnilé a červivé.
U nás panuje spokojenost, za 24 hodin už přes 23 mm, o 30 km na západ ale i 40 mm. Takový celodenní déšť je úžasný, takřka vše se vsákne. Vlhko je ale už dost, jahody začínají hnít.