Vypadá to (zatím) že by se mohl menší komplex vytvořit v Německu a postupovat dál do Čech. Bude se totiž nad Německem a Čechami udržovat slabá TN, která by mohla ty bouřky nakopnout i přes horší podmínky
aura333 Je to tak, furt se sem s prominutím serou TV a srážky nejsou od půlky března žádné nebo desetinové. Navíc si myslím, že to nevyjde, jednak je to ještě docela daleko a také každým výstupem srážky i ochlazení oddalují.
Mike11 Ano, lautr nic, nečekaně. Mně přijde, že je to pořád do kolečka. Nejdřív beze srážek, pak zhruba 5-7 dní dopředu se najednou v GFS objeví a pak postupně zase mizí do 0.
F4 je fakt, že GFS tohle dělá se železnou pravidelností už řadu měsíců, ne li let. Týden dopředu opravdu něco předpoví, pak to ruší, přesouvá a ve výsledku je vše úplně jinak. Viz příští čtvrtek. GFS tam má nyní docela slušnou plošnou zálivku. Schválně si za týden vzpomeňme, co z toho bude. A GFS jako jediný ještě drží na pátek pro JZ nějaké srážky, tak jsem zvědav, co bude z tohoto, dva dny na předpověď už není tak dlouhá doba.
filip656 No tak my na jihu Moravy máme od začátku roku jsou všechny měsíce silně podnormální se srážkami.. A od 12.3. máme 6,2mm srážek.... Nejhůře na tom bude jih Moravy... Navíc od začátku roku máme sotva 48,9mm srážek... Podrobnější čísla musím ještě dodat, ale moc tady nepršelo...
Já bych řekl, že už je jasné, jak to dopadne. Oblačnosti v předpovědích dále ubývá (už jsme na skoro jasnu až polojasnu) a teploty rostou. Na sobotu už 19 a ve čtvrtek a v pátek ještě více, přitom včera a v pondělí jsme byli na 15°C s polojasnou až oblačnou oblohou. K tomu samozřejmě nebude chybět zcela vymetená obloha jako už asi 4 týdny a to do "odvolání", přičemž se trochu ochladí samozřejmě až po víkendu. Poslední významnější srážky tu byly naposledy právě před měsícem. Místo toho bude pravidelně pršet ve Španělsku a Z Středomoří.
promiňte ale tohle počasí je fakt k posrání nepamatuji že by ty předpovědi byli tak na prd jako teď..... vypadá to že z naší oblasti bude poušť a z pouště bude mírný pás