Diskuse o počasí Déšť a bouřky 18.-19.4. 2020
radek4545
Včera jsem přijel na zahradu 3km od MB a bylo pouhých 4,5mm, takže velké zklamání, v nádrži sotva polovina, holt jsem srážková díra pod budějovickým kopcem od SZ ve srážkovém stínu, přitom i tady nedaleko na Znojemsku bylo až 12 mm, se suchem to samozřejmě ani nehne, je to tak na trávu a na čerstvě zakořeňující plodiny, teď jde o to, aby to přežilo a za týden sprchlo znovu, ten deb. SV vítr to včera vysušoval doslova před očima, nestíhám nic, ani mulčovat, ani sázet, míchat substráty, předpěstovat melouny, dýně, kukuřici atd...
Yurri
Tak já sadil saláty, leze hrášek, cibule už je taky na 10 cm venku, a kvetou jahody, tak lítám, dneska má dle předpovědi zase foukat. do toho rostou zvolna teploty,zalévám obden, ale je pravda, že s vodou jsem na tom lépe, zásoby dostatečné..ten srážkový stín u Vás je asi fakt na prd. Za týden to házelo u nás předevčírem v předpovědi okolo 20mm, Zbylo s toho ke dnešku 0,1mm, no comment.
Tak zatím u mě roste leda česnek, zalévaný co dva - tři dny. Cibule se teď probouzí (po měsíci!), asi jen díky ochlazení ráno, ale je jak telegrafní sloupy, možná dosadím nějakým výprodejem. Ostatek stojí a čeká na vodu, ani nemá moc smysl to zalévat, prostě to chce vodu shora plošně a pár dnů vlhko, protože většina není hluboko a co se večer zaleje stejně při tomto suchém a větrném počasí vyschne tak do deseti dopoledne. Ještě tak ředkvička nějaká bude, ale to je takový skoro plevel...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.